Amenajarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, în faza de proiectare

Amenajarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, în faza de proiectare

Foto SJU Buzău

Cea mai amplă lucrare de reabilitare la Spitalul Judeţean Buzău pare aproape de materializare. Conducerea Consiliului Judeţean Buzău a anunţat că s-a încheiat licitaţia pentru desemnarea constructorului care se va ocupa atât de proiectul tehnic al cât şi execuţia lucrărilor de reabilitare a Unităţii Primiri Urgenţe.

Ştiri pe aceeaşi temă


În urma licitaţiei, câştigătoare a fost asocierea formată din societăţile comerciale Integral S.A., lider de asociere, şi Studio SQM şi Climatronic BMS.

”În prezent ne aflăm în etapa de realizare a proiectului tehnic”, a anunţat Petre Emanoil Neagu, preledintele CJ Buzău.  

Etapa de proiectare are ca termen şase luni după care se poate trece la construcţia clădirii. Lucrarea se va realiza cu bani din bugetul Consiliului Judeţean, dar şi de la Uniunea Europeană.

De asemenea, în paralel cu etapa de execuţie trebuie să fie organizată o nouă licitaţie pentru a desemna firma care se va ocupa cu dotarea noii unităţi medicale. 

Concret, trebuie achiziţionată aparatură modernă, de ultimă generaţie, iar pentru asta, proiectul are prevăzut un buget de maximum 2 milioane de euro, suma finală fiind stabilită în urma licitaţiei.

Extinderea UPU Buzău presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală a secţiei la peste 1000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1000 de metri pătraţi, la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi. 

Parcarea pe locul căreia se va construi noua clădire va fi mutată la subsolul acesteia, laolaltă cu vestiarele pentru personalul medical şi mai multe spaţii de depozitare. Unitatea de Primiri Urgenţe trebuie să fie dată în folosinţă până în decembrie 2023.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările