Alternativă la cumpărarea de autobuze second-hand, propusă de consilierii locali din Opoziţie

Alternativă la cumpărarea de autobuze second-hand, propusă de consilierii locali din Opoziţie

Arhivă

Un independent şi aleşii din PNL şi PMP din Consiliul Local al Municipiului Buzău propun autorităţilor municipiului o alternativă la proiectul de extindere a parcului auto al Trans Bus, care în forma iniţială prevede cumpărarea de autobuze la mâna a doua. Consilierul independent Constantin Ionescu şi ceilalţi membri din Opoziţie vor cumpărarea a 30 de maşini în leasing.


Propunerea aleşilor municipali, pe care au şi depus-o la secretariatul Primăriei, se referă la aprobarea unui contract de leasing financiar, urmând ca Primăria să cumpere, pentru Trans Bus, un număr de 30 de autobuze moderne, cu lungimea de 9 metri, cu norma de poluare Euro 6. Aleşii motivează acest proiect prin faptul că cele zece autobuze cumpărate în 2006 au ieşit deja din garanţie, costurile pentru întreţinerea lor fiind foarte mari.
 
De asemenea, contractul de leasing pentru ultimele 20 de autobuze achiziţionate ulterior s-a încheiat şi el, motiv pentru care, acum există toate premisele pentru modernizarea parcului auto şi a sistemului de transport public în comun.

Valoarea contactului de leasing propus este de 3.000.000 de euro şi se întinde pe o perioadă de 5 ani, urmând ca ratele să fie plătite din bugetul public al municipiului Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: