Adina Claudia Moiseanu va conduce Prefectura Buzău până când Executivul va numi un nou prefect

Adina Claudia Moiseanu va conduce Prefectura Buzău până când Executivul va numi un nou prefect

Adina Moiseanu va conduce temporar Prefectura Buzău

Schimbări peste schimbări, la vârful Prefecturii Buzău. Subprefectul Adina Moiseanu a preluat preorogativele de prefect al judeţului Buzău după demisia lui Leonard Dimian, şi nu Vasile Alecu, aşa cum, ieri, în jurul prânzului, anunţase Instituţia Prefectului, printr-un comunicat de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă


Astfel, prin ordin de ministru, Adina Moiseanu este începând de joi subprefect cu atribuţii de prefect şi va conduce instituţia până când Executivul va delega un nou prefect de Buzău.

Adina Claudia Moiseanu este funcţionar public şi vine din sistemul de finanţe, fiind de profesie jurist. Are 44 de ani, este căsătorită şi are un copil. Adina Moiseanu este licenţiată în ştiinţe juridice.

În anul 2001, şi-a început cariera juridică în cadrul AJOFM Buzău, iar în 2006 şi-a început activitatea de jurist în cadrul ANAF Buzău, unde în anul 2009 a fost promovată pe funcţia de şef al Serviciului Juridic din cadrul ANAF Buzău.

Între timp, celălalt subprefect, Vasile Alecu, a intrat în concediu de odihnă.

În prima zi lucrătoare a anului, luni, pe 4 ianuarie, Leonard Dimian a anunţat că renunţă la funcţia de prefect al judeţului Buzău, în care a fost învestit în decembrie 2019. El a preluat mandatul venind din postul de subprefect.

"Este o demisie de onoare! Am înţeles să fac acest lucru după ce Guvernul care m-a susţinut şi care a susţinut toate proiectele judeţului pe perioada în care eu am fost la conducerea Prefecturii a fost schimbat. Este o experienţă pe care o voi purta în suflet ca pe un dar! Plec cu sentimentul datoriei împlinite!", a scris Dimian în mesajul în care şi-a anunţat demisia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările