Acord de înfrăţire a 12 localităţi din judeţul Buzău şi raionul Soroca

Acord de înfrăţire a 12 localităţi din judeţul Buzău şi raionul Soroca

Zeci de oficiali români şi moldoveni au fost prezenţi în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Buzău pentru înfrăţirea a douăsprezece localităţi situate de o parte şi de alta a Prutului. Aproape o sută de consilieri raionali din Soroca şi, respectiv, judeţeni, primari şi directori de insituţii române şi moldovene au participat la şedinţa extraordinară, momentul culminant fiind acela în care au fost parafate acordurile de înfrăţire.


Parteneriatul existent încheiat între autorităţile judeţene din Buzău şi cele raionale din Soroca a fost întărit azi prin 12 noi acorduri încheiate între tot atâtea comune buzoiene si unităţi administrativ-teritoriale din raionul Soroca. 

Începând cu ora 15.00, a avut loc şedinţa comună a deliberativelor din cele două unităţi administrativ-reritoriale: Consiliul Judeţean Buzău şi Consiliul Raional Soroca. 

Şedinţa a fost prezidată de cei doi şefi ai unităţilor administrative. Delegaţia moldoveană a fost condusă de preşedintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, în timp ce partea română a fost reprezentată de şeful Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La prezidiu s-a mai aflat şi părintele Mihail Milea, un prieten de suflet al moldovenilor din Soroca. De altfel, începând cu 1990, părintele Milea a depus eforturi pentru construirea a două biserici ortodoxe în raionul din stânga Prutului.

La final, cei doi lideri, Petre Emanoil Neagu şi Ghenadie Muntean, au făcut declaraţii referitoare la noile acorduri, subliniind necesitatea unor relaţii din ce în ce mai apropiate între români şi moldoveni pentru atingerea aceluiaşi ideal, bunul mers al administraţiei.

citeste totul despre: