Accident de muncă în Buzău. Un muncitor a ajuns la spital după ce a căzut de pe o schelă

Accident de muncă în Buzău. Un muncitor a ajuns la spital după ce a căzut de pe o schelă

Bărbatul a căzut de pe o schelă în incinta Fabricii de geamuri

Un muncitor de la o firmă de construcţii care efectuează lucrări la o fabrică de geamuri din municipiul Buzău a ajuns, joi dimineaţă, la spital. Bărbatul s-a ales cu mai multe răni după ce a căzut de pe o schelă. Inspectorii de la ITM Buzău au deschis o anchetă pentru a afla cu exactitate cauzele accidentului de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Accidentul de muncă s-a produs în jurul orei 9, în curtea fabricii de geamuri „Glasscorp” din Buzău, acolo unde se construieşte un nou corp de clădire. Muncitorul, în vârstă de 27 de ani, din comuna Pânceşti, judeţul Neamţ, angajat al unei firme de construcţii, a fost rănit destul de grav după ce a căzut de pe o schelă. Colegii muncitorului au sunat imediat la 112 pentru a anunţa evenimentul. Victima a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.
 
„Bărbatul este policontuzionat, dar conştient. Victima a rămas în spital, unde i se fac mai multe investigaţii”, a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
 
Inspectorii de Muncă din Buzău au deschis o anchetă, pentru a stabili dacă la originea accidentului a fost neglijenţa muncitorului sau nerespectarea de către angajator a regulilor de securitate la locul de muncă.

Anul trecut, potrivit unui bilanţ al ITM Buzău, la nivelul judeţului s-au produs nu mai puţin de 63 de accidente de muncă, soldate cu şase morţi, dar şi cu numeroase invalidităţi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: