A murit poetul buzoian Ion Stanciu

A murit poetul buzoian Ion Stanciu

Înmormântarea va avea loc miercuri, la Tisău

Poetul buzoian Ion Stanciu a murit duminică, la vârsta de 63 de ani, într-o clinică din Capitală, în urma unei boli incurabile.


În anul 1975, Ion Stanciu a primit Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor pentru volumul „Despre uimire”. 

Considerat unul dintre poeţii de talent ai generaţiei sale, acesta a fost elogiat de Marin Preda, care i-a editat cărţile la Editura "Cartea Românească". 

Născut în anul 1950, în satul Lanuri, comuna Ziduri, judeţul Buzău, Ion Stanciu a absolvit liceul în Braşov şi Facultatea de Filosofie şi Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti. A fost profesor de logică, filosofie, psihologie şi economie la Colegiul ­ Economic preuniversitar din Buzău. În calitatea aceasta, Ion Stanciu a coordonat revista şcolară „Quo Qadis, adolescenţă?” şi a fost redactor şef adjunct al publicaţiei Colegiului Economic Universitar, „Amfiteatru economic”. 

Dintre cărţile publicate au fost remarcate volumele: „Despre uimire” (1975), „Fiinţa concretă” (1979), „Mihai Eminescu - un sistem de filosofie politică românească” (2000), „Constelaţia miresmei” (2009), „Pasteluri metafizice” (2012).

Buzoienii care doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face la casa din Tisău. Înmormântarea va avea loc miercuri, la Tisău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: