A fost realizat profilul meseriaşilor de care firmele din Buzău au nevoie în 2015

A fost realizat profilul meseriaşilor de care firmele din Buzău au nevoie în 2015

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău a realizat profilul meseriaşilor de care au nevoie în 2015 societăţile comerciale buzoiene, după ce a colectat date despre cerinţele de calificare a personalului de la principalii angajatori din judeţ. Chestionarele completate de angajatori vor stabili planul de învăţământ profesional pentru anul şcolar viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă


Potrivit Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, dintre specializările cele mai căutate de angajatori sunt menţionate meseriile de: strungar, frezor, rectificator, lăcătuş, operator CNC (strung CNC, centru CNC), confecţioneri pentru maşini de cusut saci, ţesătoare războaie fire mase plastice, operator la maşini unelte cu comandă numerică, lăcătuş mecanic întreţinere şi reparaţii universale, electrician echipamente electrice şi energetice, electrician exploatare centrale şi staţii electrice, prelucrător prin electroeroziune, lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic, sudor cu arc electric cu electrod fuzibil în mediu de gaz protector şi operator la prelucrarea maselor plastice.

Iniţiativa completării unui nomenclator al meseriilor căutate de angajatorii din judeţ are la bază protocolul semnat de Camera de Comerţ şi Industrie a României cu Ministerul Educaţiei pentru relansarea învăţământului profesional. Iniţiativa urmăreşte preluarea învăţământului profesional după modelul german. 

Chestionarele completate de angajatori vor stabili planul de învăţământ profesional pentru anul şcolar viitor, dar planificări vor fi făcute de la o promoţie la alta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările