A fost deschis parcul „Iazul Morilor”. Cum a fost modernizat un tronson al străzii Frăsinet VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Parcul „Iazul Morilor”, investiţie a Primăriei Buzău, a fost inaugurat joi în prezenţa a zeci de buzoieni. Tronsonul străzii Frăsinet, dintre centrele comerciale şi biserica Sfântul Ştefan, arată total diferit faţă de anii trecuţi.

Pe această stradă s-au amenajat un părculeţ cu alei şi băncuţe, două lacuri cu o moară de apă, o cafenea culturală, dar şi o mini-parcare pentru vizitatori.

Cu ocazia inaugurării proiectului Iazul Morilor, autorităţile au lansat şi o carte de istorie a Buzăului, ”Iazul Morilor – Leagănul civilizaţiei buzoiene”, având trei autori: Marius Nicoară, Costel Vînătoru şi Valeriu Nicolescu. 

Iazul Morilor, atestat documentar la 1525, a fost motorul de dezvoltare socio-economic, multe sute de ani, pentru oraşul Buzău.

Valoarea totală a lucrărilor de pe strada Frăsinet este de aproape un milion de euro, bani obţinuţi de Primăria Buzău printr-un credit bancar. 

Primarul Constantin Toma spune că municipalitatea pregăteşte, în aceeaşi  zonă, un alt proiect care prevede noi amenajări, între care şi o parcare subterană.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite