A crescut numărul disponibilizărilor la nivelul judeţului Buzău

A crescut numărul disponibilizărilor la nivelul judeţului Buzău

Mai multi someri isi gasesc de lucru de la o luna la alta

Luna septembrie a adus decizii de concediere pentru un număr de 356 de buzoieni, în creştere faţă de luna august, când au rămas fără locuri de muncă un număr de 238 de persoane. În schimb, şomajul este în scădere, deoarece în septembrie au fost create mai multe locuri de muncă decât cu o lună înainte.


Potrivit AJOFM Buzău, dintre cei 356 de salariaţi buzoieni rămaşi fără locuri de muncă, 16 au fost daţi afară prin disponibilizări colective şi 340 prin disponibilizări curente. În schimb, au fost create 978 de locuri de muncă, mai multe decât în august, din care 35 la stat şi 943 în sectorul privat. De asemenea, în septembrie un număr de 931 de şomeri au fost încadraţi în muncă.

Luna septembrie a acestui an a adus o nouă scădere a numărului de şomeri în judeţul Buzău. Dacă în iulie numărul persoanelor care şi-au depus dosarul de şomaj la AJOFM crescuse simţitor, din cauza unui val de tineri ieşiţi de pe băncile şcolii, în august rata şomajului s-a diminuat până la 7,63 la sută, iar în septembrie, la 7,58 la sută.

Astfel, judeţul Buzău avea la finele lui septembrie 14.502 şomeri, din care 4.157 indemnizaţi şi 10.345 neindemnizaţi. Potrivit datelor AJOFM Buzău, din totalul persoanelor fără loc de muncă 5.853 erau femei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: