Ţigări de contrabandă, ascunse într-o maşină parcată în centrul oraşului

Ţigări de contrabandă, ascunse într-o maşină parcată în centrul oraşului

Poliţişti din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate de la Poliţia Municipiului Buzău şi elevi aflaţi în practică au depistat în zona centrală a municipiului un buzoian de 69 de ani care oferea spre vânzare ţigări de diferite mărci.


Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că buzoianul avea într-un autotrism peste 800 de pachete de ţigări, de diferite mărci, fără banderole de marcaj.

Întreaga cantitate de ţigarete – 16.260 a fost indisponibilizată, valoarea capturii fiind estimată de poliţişti, conform metodologiei de calcul, la aproximativ 7.300 de lei. Valoarea prejudiciului cauzat urmează a fi stabilită de organele fiscale competente.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi „deţinerea de către o persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false” fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr.86/2006 Codul Vamal şi Legea nr.227/2015 Codul Fiscal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: