Şosea de centură pe latura de est a municipiului Buzău. Vor fi avantajaţi şoferii din mai multe judeţe

Şosea de centură pe latura de est a municipiului Buzău. Vor fi avantajaţi şoferii din mai multe judeţe

În următoarele zile, autorităţile Buzăului vor negocia cu reprezentanţi de la Compania Naţională de Drumuri şi de la Ministerul Transporturilor posibilitatea amenajării unei şosele de centură pe latura de est a oraşului, care ar putea prelua o bună parte din traficul de pe E85.

Ştiri pe aceeaşi temă

2022 ar putea fi anul demarării unui nou proiect de infrastructură de mare importanţă pentru Buzău: amenajarea unei variante ocolitoare pe latura estică a reşedinţei de judeţ.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Buzău, refacerea centurii de est a Buzăului ar trebui cuplată la Drumul Expres Buzău – Brăila – Tulcea şi la autostrada Ploieşti – Buzău – Focşani. 

În această lună, responsabilii administraţiei buzoiene vor avea o şedinţă cu reprezentanţi de la Compania Naţională de Drumuri şi de la Ministerul Transporturilor, pentru a stabili, atât realizarea conexiunilor, cât şi includerea noii centuri într-un proiect, fie cu fonduri guvernamentale, fie cu fonduri europene.

Conform studiului de fezabilitate, o porţiune de aproximativ trei kilometri din şoseaua de centură ar trebui amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii, iar cealaltă porţiune, de aproximativ doi kilometri lungime, ar trebui construită între podul Vadu Paşii şi intersecţia cu drumul naţional 2B, Buzău-Brăila. 

În 2021, Primăria Buzău a plătit un studiu de fezabilitate pentru Centura de Est, urmând ca şoseaua să fie realizată în acest an, după cum promit autorităţile.

Centura de Est a oraşului Buzău va prelua o bună parte din traficul de pe E85 spre Brăila, Galaţi, dar şi spre Bucureşti.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările