Şoferii sancţionaţi de poliţia rutieră din Buzău pot face dovada achitării amenzii prin poşta electronică

Şoferii sancţionaţi de poliţia rutieră din Buzău pot face dovada achitării amenzii prin poşta electronică

Arhivă adevarul.ro

Poliţia Română pune în aplicare prevederile ordonanţei care stabileşte noi măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Astfel, buzoienii care au fost amendaţi de Poliţie pot face dovada plăţii amenzii prin poşta electronică.


Mai exact, actul de identitate şi dovada plăţii  amenzii de circulaţie se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail a fiecărui inspectorat de poliţie judeţean. 

Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile poştale sau pentru a nu vă mai deplasa la unitatea de poliţie, trebuie să transmiteţi dovada plăţii  amenzii la e-mailul unităţii teritoriale din care face parte agentul constatator care v-a sancţionat. În cazul celor sancţionaţi pe drumuri publice din judeţul Buzău, actul de identitate şi dovada plăţii  amenzii de circulaţie se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail ipj@bz.politiaromana.ro.

De asemenea, nu mai este nevoie să veniţi cu copie xerox a cărţii de identitate pentru a obţine documente eliberate de poliţie. Este suficient să transmiteţi copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul inspectoratului de poliţie  judeţean.

Totodată, pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei. Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situaţiile în care cererea este depusă în România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: