Şoferi în pericol, pe un drum din Buzău, din cauza incendiilor de vegetaţie. Cum intervin autorităţile VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Răzvan Nicula
Sursa Răzvan Nicula

Incendierea vegetaţiei uscate a devenit în ultima perioadă un obicei, din păcate, distructiv. Pe lângă pagubele pe care le pot produce atunci când flăcările sunt scăpate de sub control, incendiile de vegetaţie uscată pun în pericol şi şoferii care înfruntă adevărate baraje de fum şi flăcări.

De o săptămână, drumul judetean 203D, care leagă localităţile Brădeanu şi Smeeni, este pârjolit de incendiile de vegetaţie uscată provocate de localnici.

Şoferii sunt nevoiţi să-şi pună viaţa în pericol atunci când tranzitează porţiunile de drum învăluite în flăcările uriaşe şi norul gros de fum, aşa cum reiese dintr-o înregistrare postată pe reţelele de socializare.

Deşi aceste incendii sunt stinse de către pompierii angajaţi la Primăria din Smeeni, ele reapar la scurt timp, semn că focul este pus intenţionat.

În urmă cu patru zile, după lăsarea întunericului, pompierii din Smeeni au fost alertaţi după ce in apropierea Lacului cu Butuci de lângă Smeeni au ars hectare întregi de stufăriş, punând in pericol fauna formată în acest ecosistem.

Pentru că arderea miriştilor tinde să devină un fenomen, autorităţile au luat primele măsuri. Echipe mixte alcătuite din reprezentanţi ai Prefecturii, APIA, comisari de mediu şi forţe de ordine, au început ample controale în comunele judeţului Buzău. 

Vineri, echipele au descins în localităţi în care, în ultimele zile, hectare întregi de vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări, după ce persoane neidentificate încă au dat foc resturilor pentru a curăţa terenurile.

“Echipele au identificat locurile incendiate de persoane neidentificate până acum, urmând ca reprezentanţii APIA să efectueze măsurători pentru determinarea exactă a suprafeţei pe care s-au manifestat incendiile necontrolate”, transmite Instituţia Prefectului Buzău.  

buzau

    

Prima oprire a comisiilor a fost vineri, 4 februarie, la Puieşti, Beceni, Ţinteşti şi Merei. „Vom acorda o atenţie sporită acestui fenomen, al incendiilor necontrolate de vegetaţie uscată şi modului în care instituţiile statului gestionează aceste situaţii. Este inacceptabil ca atât de multe forţe să fie blocate doar pentru lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată, care scapă de sub control, din cauza unor oameni care nu respectă legea şi care nu sunt traşi la răspundere pentru faptele lor”, spun reprezentanţii Prefecturii.  

                                  

Conform legii, arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale se face numai după obţinerea acceptului de la autorităţile competente şi obţinerea de către cetăţeni a permisului de lucru cu focul, a cărui emitere se face prin grija primarului.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite