Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, confirmat cu coronavirus

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, confirmat cu coronavirus

Medicul face apel la cei cu care a intrat în contact să se testeze

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, medicul Adrian Zoican, a anunţat pe Facebook că a fost diagnosticat cu COVID-19 şi a făcut apel la toţi cei care au intrat în contact cu el să se testeze. De asemenea, soţia lui este medic în Spitalul Judeţean.


Zoican îi îndemnă pe toţi ce care au intrat în contact cu el în aceste zile să se testeze.

„Dragi prieteni, va aduc la cunostinta ca in cursul zilei de astazi mi-am recoltat un virocult SARS-COV2 deoarece in seara zilei precedente am prezentat dureri musculare si o usoara rinita, simptomatologie care nu s-a repetat si astazi. Cu toate acestea, testul s-a dovedit a fi pozitiv. De aceea, ii rog pe toti cei care au intrat in contact cu mine in ultimile zile, in cazul in care devin simptomatici, sa se adreseze la UPU-SMURD pentru a cere ajutor medical. Desi am respectat masurile de distantare, regulile de igiena si de protectie, exista totusi un risc minim de contaminare. Va doresc multa sanatate si va rog sa dati dovada de responsabilitate in relatiile sociale respectind regulile mai sus prezentate. Să aveţi o zi bună!”, a scris medicul Adrian Zoican pe Facebook.

Adrian Zoican este candidatul PNL Buzău la funcţia de primar al municipiului Buzău. Despre această situaţie, a ţinut să informeze public pe pagina de Facebook chiar preşedintele PNL Buzău, deputatul Cristi Romanescu. 

„În calitate de preşedinte al Organizaţiei PNL Buzău, mă simt dator să vă informez că doctorul Adrian Zoican, colegul nostru şi candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Buzău, a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2. (...) Dr. Adrian Zoican, medic primar – specialitatea medicina de urgenţă, medic şef al secţiei UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău este de aproape 6 luni în prima linie a luptei împotriva Covid-19 în judeţul nostru. Îi dorim însănătoşire grabnică şi îl aşteptăm să ni se alăture în echipa PNL cât mai curând”, a scris Romanescu pe pagina sa de socializare.
 
În acest moment, în SJU Buzău este un focar de coronavirus în secţia de Terapie Intensivă, unde 10 cadre medicale sunt infectate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: