Şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, convocată din cauza incompetenţei unor angajaţi ai instituţiei

Şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, convocată din cauza incompetenţei unor angajaţi ai instituţiei

Cristinel Bîgiu intenţionază să îi sacţioneze pe subordonaţii incompetenţi

Dovadă de incompetenţă crasă la Consiliul Judeţean Buzău. Din cauza unor greşeli strecurate în mai multe proiecte de hotărâre, preşedintele Cristinel Bîgiu a fost nevoit să convoace joi o şedinţă extraordinară, pentru a corecta erorile subordonaţilor săi.

 
Potrivit ordinii de zi a şedinţei de joi dimineaţă, trei proiecte au avut nevoie de amendamente, ca urmare a greşelilor făcute de angajaţii de la diferite compartimente.
 
Primul proiect a fost „Aprobarea documentaţiei tehnico-economice – faza Proiect Tehnic - pentru investiţia „Reabilitarea/modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău”. În acest caz, investiţia în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ ar fi fost blocată din cauza neatenţiei celor care au redactat proiectul.
 
Cel de-al doilea act normativ, Completarea Programului de Achiziţii Publice al Consiliului Judeţean, a făcut şi el obiectul unei revizuiri, deoarece funcţionarii greşiseră preţul pentru aparatele de aer condiţionat pe care le va achiziţiona, în 2014, instituţia condusă de Cristinel Bîgiu.
 
De asemenea, Programul „Rabla” ar fost respins la Buzău, deoarece hotărârea care stabilea participarea judeţului Buzău la programul de înnoire a Parcului Auto a fost redactat greşit, din cauza incompetenţei angajaţilor de la compartimentul juridic al instituţiei. Administraţia Fondului de Mediu a înapoiat dosarul către CJ Buzău pe motiv că instituţia este definită în dosar ca autoritate deliberativă, adică fără personalitate juridică, motiv pentru care nu se află inclusă între categoriile de solicitanţi eligibili.
 
„Într-adevăr, au fost mici scăpări, însă ele sunt de formă, nu sunt de fond.(…) Cu siguranţă, domnul  Bîgiu a luat act de aceste greşeli şi chiar se discută ca persoanele care au greşit să fie sancţionate”, a declarat vicepreşedintele CJ Buzău, Cristi Romanescu.
 
Toate cele trei proiecte au fost aprobate, corectându-se astfel greşelile strecurate.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările