Şase hoţi de lemne au asaltat o pădure cu motofietrăstraie, autoutilitare şi un tractor. Au fost opriţi de jandarmi

Şase hoţi de lemne au asaltat o pădure cu motofietrăstraie, autoutilitare şi un tractor. Au fost opriţi de jandarmi

Misiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice, soldate cu sancţionarea mai multor buzoieni de către jandarmii montani din Berca şi Nehoiu. În cadru acţiunilor derulate miercuri, 6 septembrie, au fost confiscate motofietrăstraie, autoutilitare şi un tractor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Jandarmii din cadrul Postului Berca au depistat pe raza localităţii Lopătari un număr de şase persoane care încărcau lemne nemarcate. 
 
În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat faptul că persoanele în cauză au tăiat fără drept, cu ajutorul a trei motofierăstraie şi a unui topor, arbori nemarcaţi. 
 
După inventarierea şi cubarea materialului lemnos tăiat ilegal, acesta a fost ridicat în vederea confiscării şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic. De asemenea au fost confiscate cele trei motofietrăstraie, un topor, două autoutilitare şi un tractor.
 
Pe numele celor şase buzoieni, jandarmii au întocmit actele de sesizare cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, fapte prevăzute şi sancţionate de Legea 46/2008 Codul Silvic.
 
Efectivele din cadrul Postului Nehoiu au sancţionat contravenţional doi buzoieni, întrucât aceştia nu aveau completate documentele legale de transport conform reglementărilor în vigoare. 
 
Totodată a fost aplicată măsura complementară de ridicare în vederea confiscării a materialului lemnos, care a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările