Şantierul extinderii Spitalului Judeţean Buzău, filmat din dronă la două luni după debutul lucrărilor VIDEO

Şantierul extinderii Spitalului Judeţean Buzău, filmat din dronă la două luni după debutul lucrărilor VIDEO

Sursa I. Bunilă

Lucrările la noul corp de clădire în care va funcţiona Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Buzău avansează într-un ritm satisfăcător, apreciază autorităţile locale. Începută cu două luni în urmă, construcţia ar putea fi gata cel târziu la finalul anului 2023.

Ştiri pe aceeaşi temă

Extinderea UPU presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură.
 
Noua construcţie va extinde suprafaţa totală la peste o mie de metri pătraţi, la parter, şi încă o mie de metri pătraţi, la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de peste 800 de metri pătraţi. 
 
Noua Unitate de Primiri Urgenţe este construită în zona parcării existente, spaţiu care se transferă în subsolul extinderii proiectate, alături de vestiarele pentru personalul medical şi spaţiile pentru depozitare. 
 
În perioada lucrărilor de reabilitare, actualul UPU rămâne funcţional din punct de vedere medical, pentru că se lucrează în paralel, prin amenajarea de module şi compartimentări, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit.
 
În total, noul spaţiu va avea o suprafaţă de 1.135 de metri pătraţi, asigurând o mai mare libertate de mişcare şi eliminând aglomeraţia din actuala Unitate de Primiri Urgenţe.
 
Valoarea investiţiei se ridică la cinci milioane de euro, sumă care include şi dotarea secţiei de urgenţe cu aparatură medicală nouă şi mobilier. Consiliul Judeţean Buzău contribuie cu peste două treimi din sumă, restul fiind contribuţia Uniunii Europene.
 
Firma care se ocupă de extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, Integral, din Buzău este cea care a construit şi noul pod de la Vadu Paşii.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările