Însoţirea copiilor pe traseele microbuzelor şcolare, obligaţie pentru profesorii de serviciu pe şcoală, la Buzău

Însoţirea copiilor pe traseele microbuzelor şcolare, obligaţie pentru profesorii de serviciu pe şcoală, la Buzău

Arhivă

Microbuzele şcolare vor fi însoţite obligatoriu de profesori iar părinţii vor încheia parteneriate cu şcoala, pentru a însoţi copiii la plecarea şi sosirea microbuzelor. După ce o fetiţă de 9 ani şi-a pierdut viaţa, pe 3 octombrie, în urma unui accident rutier în satul Cotorca din comuna Glodeanu Siliştea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău a stabilit măsurile care trebuie aplicate pentru a preveni astfel de evenimente.


”Ca urmare a acestei întâmplări, am avut o discuţie cu directorii pentru că ne-am dat seama că avem nişte vulnerabilităţi la acest capitol. Le-am recomandat ca regulamentele de funcţionare să fie actualizate şi cu atribuţiuni clare pentru dascălii care sunt de serviciu”, a declarat Geta Burducea, şeful Inspectoratului Şcolar Buzău.

De obicei, cadrele didactice însoţesc microbuzele şcolare şi au sarcina de a supraveghea copiii pe timpul transportului. Este o activitate pe care o fac în timpul programului şi pentru care nu sunt plătiţi în plus.

”În afară de timpul pe care-l petrec ca activitate didactică, până la opt ore pe zi cât ar trebui să fie conform contractului de muncă, putem să facem şi altfel de activităţi. Nu avem numai activitatea didactică şi punct, iar graficul acesta, faptul că suntem de serviciu pe şcoală ne intră în fişa postului. Nu se întâmplă foarte des, poate o dată pe lună, şi nu este un efort foarte mare ca atunci să întârziem o oră pentru a putea să însoţim aceşti copii pe perioada transportului”, a precizat Geta Burducea.

Pentru că atribuţiunile cadrelor didactice se desfăşoară doar pe timpul transportului, părinţilor le revine obligaţia să cunoască graficul de transport al elevilor şi locaţiile staţiilor. Ei vor trebui să încheie un acord de parteneriat cu şcoala, în care să-şi asume însoţirea copiilor la plecarea şi la sosirea microbuzelor.

Accidentul de la Cotorca, comuna Glodeanu Siliştea, s-a produs după ce eleva de 9 ani a coborât din microbuzul şcolar şi a încercat să traverseze strada prin loc nepermis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările