Începe reabilitarea fostului spital Brătianu. Ce activităţi va organiza instituţia care va fi găzduită aici

Începe reabilitarea fostului spital Brătianu. Ce activităţi va organiza instituţia care va fi găzduită aici

Primele echipe de muncitori îşi vor face apariţia la fostul spital Brătianu, după minivacanţa de sărbători, pentru a începe reabilitarea clădirii. Anunţul privind începerea lucrărilor după Paşte a fost făcut de preşe¬dintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, după şedinţa ordinară a deliberativului judeţean în care a fost aprobat bugetul pe anul în curs.

Ştiri pe aceeaşi temă


După mai bine de 20 de ani în care a fost lăsată în paragină, clădirea veche de peste o sută de ani în care a funcţionat fostul spital Brătianu intră în reabilitare. La finalul lucrărilor, clădirea va primi destinaţia de centru muzeal. 

O ultimă formalitate înaintea demarării lucrărilor de reabilitare şi consolidare a clădirii de patrimoniu a fost rezolvată în decembrie, în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Buzău din 2018, prin aprobarea unui unei hotărâri ce prevede actualizarea bugetului alocat din fonduri locale acestui proiect. 

Vineri era în plină desfăşurare o acţiune de toaletare a curţii dinspre Bulevardul Nicolae Bălcescu. În următoarele luni, clădirea simbol a municipiului Buzău va fi readusă la viaţă, cu bani europeni.

Aproape 4 milioane de euro din bugetul de investiţii al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu. Este primul proiect din judeţul Buzău finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. 

Nu doar clădirea fostului spital Brătianu va fi renovată, ci şi zona de jur-împrejurul imobilului. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că în zonă va fi amenajată o grădină publică, cu o fântână arteziană şi băncuţe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber. 
 
Totodată, în cadrul centrului muzeal vor avea loc şi activităţi culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: