Începe campania de curăţenie de primăvară în municipiul Buzău. Ce obligaţii au asociaţiile de proprietari

Începe campania de curăţenie de primăvară în municipiul Buzău. Ce obligaţii au asociaţiile de proprietari

Autorităţile au organizat o întâlnire cu toţi reprezentanţii instituţiilor din oraş, ai societăţilor comerciale şi ai asociaţiilor de proprietari pentru a-i informa că anul acesta toată lumea va contribui la înfrumuseţarea oraşului, conform regulilor de convieţuire stabilite de Consiliul Local.


La iniţiativa primarului Constantin Toma, aceştia au fost informaţi despre starea actuală a oraşului şi au fost îndemnaţi să găsească soluţiile cele mai bune pentru ca oraşul să arate cât mai bine. Invitaţilor le-a fost prezentat un colaj de fotografii cu aspecte negative, care ar trebui rezolvate la urgenţă.

În afară de măturatul domeniului public, de strângerea gunoaielor ori de întreţinerea spaţiilor verzi, Buzăul are nevoie de multe altele. Asociaţiile de proprietari au obligaţia de a menţine faţadele blocurilor curate şi de a păstrae curăţenia în jurul acestora.

De asemenea, toţi cei care au cabluri pe stâlpii de la Electrica sunt obligaţi să le îndepărteze pe cele nefuncţionale şi să-şi întreţină reţelele. Distrigaz trebuie să vopsescă şi să înlocuiască elementele deteriorate de la staţiile de distribuţie şi de la branşamentele vandalizate.

Anul trecut, Consiliul Local a aprobat o serie de reguli de convieţuire în comunitatea buzoiană. De la 15 martie, toţi buzoienii, indiferent dacă locuiesc la bloc sau la case, trebuie să-şi cureţe zona rezidenţială pentru ca Sfintele Sărbători Pascale să fie întâmpinate aşa cum se cuvine.

citeste totul despre: