VIDEO Încă trei bolnavi cu coronavirus, în Buzău. Doi sunt contacţi ai pacientului zero din cartierul Poştă

VIDEO Încă trei bolnavi cu coronavirus, în Buzău. Doi sunt contacţi ai pacientului zero din cartierul Poştă

Numărul total de cazuri confirmate cu coronavirus la nivelul judeţului Buzău a ajuns la 64, conform datelor furnizate duminică de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Doi dintre pacienţi au ajuns la spitalul din Râmnicu Sărat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Buzău, cazul 62 este o tânără, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Buzău. 
 
Femeia se afla internată alături de copilul său, confirmat pozitiv în data de 6 mai 2020, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. 
 
Cel de-al 63-lea pacient cu COVID-19 este tot o femeie, în vârstă de 44 de ani, din municipiul Buzău. 
 
În ambele cazuri, este vorba despre contacţi ai pacientului zero din cartierul Poştă, dar care locuiesc în Dorobanţi. 
 
Aceasta din urmă fost internată în data de 5 mai 2020 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, cu simptome specifice noului Coronavirus. A fost transferată ulterior la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. 
 
Cazul 64 este un pacient de sex masculin, în vârstă de 42 ani, din satul Râmnicelu. A fost transportat cu ambulanţa şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, prezentând simtpome specifice infecţiei cu Coronavirus. Ulterior, a fost transferat şi internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. 
 
Spitalul din Râmnicu Sărat, pe unde au trecut şi bolnavii din Râmnicelu, se confruntă cu un val de pacienţi transferaţi din Adjud, Vrancea, care au boli mai grave decât le-au fost comunicate iniţial. Printre cei transferaţi sunt şi trei muncitori din Sri Lanka care lucrează la o croitorie din Focşani. 
 
La evaluarea făcută la sosirea din Vrancea a reieşit că mare parte dintre pacienţi ar avea afecţiuni cronice şi diferite comorbidităţi iar drumul de la Adjud la Râmnicu Sărat ar fi fost greu de suportat.
 
 
Între timp, buzoianul de 41 de ani considerat de autorităţi ca fiind responsabil pentru focarul de coronavirus din cartierul Poştă a fost externat. Noaptea trecută, Gheorghiţă Constantin, zis „Comitet”, le-a cerut forţelor de ordine amplasate în filtrul de la pod să îi permită trecerea.
 
El le-a prezentat forţelor de ordine o fişă de externare de la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală, document din care reieşea că externarea s-a făcut ca urmare a două teste negative, pacientul fiind declarat vindecat. Pe aceeaşi fişă era prevăzută recomandarea de a sta în izolare la domiciliu, timp de 14 zile.
 
Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public astazi, 10 mai 2020 şi crearea unei situaţii confuze cu privire la măsurile impuse de autorităţi, respectiv carantinarea Cartierului Poştă, Prefectura a ţinut să facă noi precizări.
 
”Contactele infectante stabilite până la data de 04 mai 2020 în interiorul Cartierului Poştă din Municipiul Buzău au determinat instituirea măsurii de carantinare pe perioada maximă de incubaţie recunoscută pentru această infecţie care este de 14 zile, ceea ce înseamnă că locuitorii cartierului îşi pot relua viaţa socială anterioară după expirarea acestei perioade. Argumentăm această decizie prin faptul că riscul pentru ceilalţi membrii ai comunităţii devine aproape nul doar după trecerea perioadei mai sus menţionată”, se arată în comunicat.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările