Încă o grădiniţă a fost închisă din cauza coronavirusului. Cum funcţionează unităţile şcolare din judeţul Buzău

Încă o grădiniţă a fost închisă din cauza coronavirusului. Cum funcţionează unităţile şcolare din judeţul Buzău

Arhivă

O nouă hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, adoptată în şedinţa de luni, 28 septembrie, prevede reorganizarea cursurilor în mai multe şcoli şi grădiniţe, de la 30 septembrie, ţinând cont de rata de infectare de la nivelul fiecărei UAT calculată de către Direcţia de Sănătate Publică Buzău.

Conform noii scheme, ultima intrată în scenariul roşu este Grădiniţa cu Program Normal Măteşti, unitate aflată în structura Şcolii Gimnaziale Măteşti, comuna Săpoca.
 
Deizia a fost adoptată la propunerea Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ şi Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, ca urmare a înregistrării unui caz pozitiv de COVID-19 la o persoană care îşi desfăşoară activitatea în această unitate de învăţământ.
 
Până pe data de 8 octombrie, Grădiniţa Măteşti va fi în scenariul roşu, care presupune activităţi exclusiv online. 
 
Tot în scenariul roşu sunt şi alte unităţi din judeţ, respectiv Şcoala Izvoru Dulce, Colegiul Economic Buzău, o grupă de la Grădiniţa Boboceii Buzău şi Şcoala nr 1 Râmnicu Sărat.
 
De miercuri, 30 septembrie, şcolile şi grădiniţele din Costeşti vor trece din scenariul verde, cu prezenţa fizică a copiilor în bănci, la scenariul 2 (galben). Este vorba despre Şcoala Gimnazială comuna Costeşti,  Grădiniţa cu Program Normal sat Pietrosu, Grădiniţa cu Program Normal sat Spătaru, Şcoala Gimnazială ”General Ştefan Guşă” sat Spătaru.
 
Unităţile de învăţământ în care se modifică scenariul de desfăşurare (verde) a cursurilor sunt:
Comuna Berca: Liceul Tehnologic „Sf. Mucenic Sava”, Grădiniţa cu Program Normal „Nitraria ” Berca, Grădiniţa cu Program Prelungit comuna Berca, Şcoala Primară Joseni, Grădiniţa cu Program Normal sat Pleşcoi, Grădiniţa cu Program Normal sat Răteşti, Grădiniţa cu Program Normal sat Valea Nucului;
Comuna Săpoca: Şcoala Gimnazială comuna Săpoca, Grădiniţa cu Program Normal sat Măteşti, Şcoală Gimnazială sat Măteşti, Grădiniţa cu Program Normal comuna Săpoca.
 
Comuna Gălbinaşi: Şcoala Gimnazială comuna Gălbinaşi, Grădiniţa cu Program Normal sat Bentu, Şcoala Primară nr.1, sat Tăbărăşti, Grădiniţa cu Program Normal comuna Gălbinaşi, Grădiniţa cu Program Normal nr.1. sat Tăbărăşti, Grădiniţa cu Program Normal nr.2. sat Tăbărăşti.
 
Prefectura Buzău anunţă că începând cu data de 30 septembrie se aprobă trecerea de la scenariul 1 (verde) la scenariul 2 (galben) de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar în anul şcolar 2020-2021, din unitatea administrativ teritorială Costeşti: Şcoala Gimnazială comuna Costeşti; Grădiniţa cu Program Normal sat Pietrosu, Grădiniţa cu Program Normal sat Spătaru, Şcoala Gimnazială ”General Ştefan Guşă” sat Spătaru.
 
De asemenea, se menţine scenariul 2 (galben) de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar în anul şcolar 2020-2021 din unitatea administrativ teritorială Pârscov.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările