Încă un angajat al Protecţiei Copilului din Buzău a fost diagnosticat cu COVID-19

Încă un angajat al Protecţiei Copilului din Buzău a fost diagnosticat cu COVID-19

Judeţul Buzău înregistrează două noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Testele au identificat un nou caz într-un cămin al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău. Este vorba o femeie de 32 de ani, angajat al unui centru de îngrijire a persoanelor adulte cu dizabilităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Femeia nu prezintă simptome ale bolii şi a fost internată în Spitalul suport COVID-19 din Râmnicu Sărat. 

Două persoane angajate ale centrului, colegi de tură ai femeii de 32 de ani, au fost plasate în izolare la domiciliu. 

Noul caz vine după ce, în weekend, alte două angajate din structurile Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău au fost confirmate cu coronavirus. 

Celălalt caz depistat cu COVID-19 în ultimele 24 de ore este cel al unui bărbat de 37 de ani, din judeţul Buzău, care a fost investigat şi internat într-o unitate sanitară din Bucureşti, unde a şi fost confirmat pozitiv.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 225, 129 persoane fiind declarate vindecate şi externate. În prezent, în judeţul Buzău, se află în carantină un număr de 34 de persoane, iar pentru alte 1.745 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii buzoieni împreună cu Poliţia Locală au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1.523 de persoane. Au fost depistate că nu respectă condiţiile de izolare 4 persoane, care au fost sancţionate contravenţional, valoarea amenzilor fiind de 15.000 lei. 

În cadrul acţiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 23 sancţiuni, dintre care 4 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea şi 19 pentru nerespectarea liniştii publice, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 22.500 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările