În ultimele opt luni, 49 de buzoieni au fost păcăliţi prin metoda „accidentul”

În ultimele opt luni, 49 de buzoieni au fost păcăliţi prin metoda „accidentul”

Metoda folosită de infractori este una cu un deosebit impact emoţional asupra victimelor

Poliţiştii trag din nou un semnal de alarmă şi îi atenţionează pe buzoieni să nu mai cadă în plasa escrocilor care folosesc metoda „eveniment rutier”. Înainte de a trimite sau a da cuiva bani sau alte bunuri de valoare, trebuie să verifice cu atenţie dacă cei cu care discută au într-adevăr calitatea sub care se recomandă.


Metoda folosită de infractori este una cu un deosebit impact emoţional asupra victimelor. Victima, de regulă cu vârsta între 50 şi 80 de ani, primeşte un telefon de la o persoană care o anunţă că fiul/nepotul său a provocat un accident grav de circulaţie şi se află la sediul poliţiei, iar pentru a scăpa are nevoie urgentă de o sumă mare de bani. Apelantul „sfătuieşte” victima să meargă la bancă şi să depună banii, iar după îndeplinirea formalităţilor să-l contacteze telefonic pentru a-i comunica numărul de cont. Victimele îşi dau seama că au fost înşelate abia în momentul în care sunt sunate sau se hotărăsc să-şi sune fiii/nepoţii pentru a-i întreba ce li s-a întâmplat. 

În perioada octombrie 2012 – mai 2013, la nivelul judeţului Buzău au fost înregistrate 49 de dosare penale pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „eveniment rutier”. În urma activităţilor de investigare şi cercetare desfăşurate de poliţiştii din cadrul IPJ Buzău până în prezent, s-a reuşit identificarea suspecţilor în peste 20 dintre dosarele penale înregistrate. 

Valoarea totală a prejudiciului cauzat celor care au căzut în plasa escrocilor cu acest mod de operare este de aproximativ 145.000 de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările