47 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean Buzău, scoşi cu forţa la pensie printr-o ordonanţă de guvern

47 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean Buzău, scoşi cu forţa la pensie printr-o ordonanţă de guvern

Arhivă

După ce recent a fost anunţată suspendarea concursurilor ce urmau să fie organizate în această lună pentru ocuparea a peste 70 de posturi vacante, cea mai mare unitate sanitară cu paturi din judeţul Buzău primeşte o nouă lovitură.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Începand de joi, 15 mai 2014, vor ieşi la pensie 47 de asistenţi medicali. “Conform Legii 523/24.04.2014 de aprobare a OUG 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, art. 22 alin. 4, asistentii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pensionează conform reglementărilor în vigoare”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Adriana Bratosin.  
 
În cadrul Spitalului Judeţean îndeplinesc conditiile de pensionare la limită de vârstă un număr de 47 asistenţi medicali, pentru care în temeiul prevederilor art. 56 din Codul Muncii, contractul individual de muncă încetează de drept, începând cu 15.05.2014. Mai exact, s-a ajuns în această situaţie după ce din ordonanţa de urgenţă (OUG) care reglementează profesia de asistent, a fost scos paragraful (nota red. - Articolul 22, alienatele 4 şi 5 din OUG 144/2008) care permitea prelungirea activităţii la cerere. Vârsta iniţială de pensionare de 65 de ani este redusă astfel la 60 de ani, în cazul femeilor, şi la 62 de ani, în cazul al bărbaţilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările