ZOO Braşov se redeschide la finele acestei luni. Biletele de intrare vor costa 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Zoologică din Braşov se deschide la finele acestei luni după patru ani de aşteptare. Lucrările de modernizare au început în 2011. Investiţia se ridică la 32 de milioane de lei (22 de milioane de la Ministerul Mediului şi 10 milioane de lei de la bugetul local).

Tarifele de intrare vor fi 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi. În cazul grupurilor se va plăti 4 lei pentru copii şi 8 lei pentru adulţi. Preţurile au fost votate în ultima şedinţă de consiliu local. La Zoo se va mai lucra şi după redeschidere. „O parte dintre lucrări se vor mai desfăşura şi după redeschiderea obiectivului. Unele sunt prevăzute în proiectul iniţial, altele urmează să fie finanţate de la bugetul local, ţinând cont că şi vremea a fost neprielnică în această vară şi ne-a întârziat foarte mult. În ultima perioadă, au fost unele probleme cu mutarea animalelor în noile spaţii, pentru că nu este aşa de simplu, să le scoţi pe o poartă şi gata. Numai pentru transferul urşilor a fost nevoie de o săptămână, pentru că unul dintre ei, cel mai mare, bloca intrarea şi a fost nevoi de o săptămână să îl convingem să iasă. De asemenea, au fost probleme şi cu felinele, astfel că a fost nevoie de tranchilizarea unora dintre animale, operaţiune care nu este deloc simplă”, a precizat primarul George Scripcaru, citat de bzb.ro 

Parcul se va întinde pe 10 hectare mai mult decât dublul suprafeţei pe care o avea în momentul în care a fost închis pentru renovare. Grădina Zoologică nu va mai fi o simplă expoziţie de animale cu garduri şi cuşti vechi de peste 30 de ani, ci un parc natural în adevăratul sens al cuvântului. „Este vorba în primul rând de o schimbare de concept, de la o simplă grădină zoologică unde poţi vedea nişte animale, la un spaţiu de agrement şi instruire. Cred că Grădina Zoologică Braşov va deveni cea mai frumoasă şi cea mai vizitată grădină zoologică din România. Ne-am propus să atragem foarte mulţi copii, iar cu dotările pe care le vom avea, ei vor putea să petreacă aici chiar şi o zi întreagă, împreună cu părinţii sau cu colegii din clasă, să vadă animale sălbatice sau cum se îngrijesc animalele domestice, exact ca într-o gospodărie ţărănească. Ar putea chiar să ţină şi unele ore de la şcoală sau de la grădiniţă aici“, a mai spus George Scripcaru.

Casa cu ocol, noul punct de atracţie

Pe lângă ţarcurile clasice cu animale, un punct de atracţie al grădinii zoologice va fi „Casa cu ocol" - o clădire nouă, construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr - Bran, foarte asemănătoare cu o gospodărie ţărănească şi unde se vor adăposti animale şi păsări domestice (găini, raţe, curci, gâşte, prepeliţe, bibilici, iepuri, nutrii, ovine, cornute şi porcine).

O altă noutate va fi clădirea planetariului şi un loc de joacă special pentru copii care le vor oferi micuţilor şi posibilitatea de a organiza diferite evenimente sau orele de botanică, zoologie şi geografie. Clădirea planetariului va adăposti şi un spital veterinar, birourile angajaţilor grădinii zoologice şi o cofetărie.

Spitalul veterinar va oferi servicii şi animalelor braşovenilor şi va permite accesul inclusiv din exterior, pentru a proteja animalele din grădina zoologică de posibilitatea contactării unor boli. Spitalul va avea cameră de gardă, sală de aşteptare, cabinete medicale şi va oferi consultaţii preliminare, cabinete de tratamente, radiologie, ecografie veterinară (inclusiv pentru animale de talie mare), cabinet de chirurgie, cabinet de ortopedie, maternitate veterinară.

Spaţii extinse sau spaţii noi pentru animale

Majoritatea animalelor din grădina zoologică vor beneficia de un spaţiu extins, dar care va păstra o parte din dotările existente (de exemplu, bazinul de apă din ţarcul urşilor). Animalele de talie mare vor putea fi admirate în mediul lor natural în ţarcuri de peste 500 de metri pătraţi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite