Ziua Animalelor, sărbătorită în mod inedit la Zărneşti

Ziua Animalelor, sărbătorită în mod inedit la Zărneşti

Urşii din reyervaţia de la Zărneşti au parte de o viaţă cât mai apropiată de cea normală

Dacă ai un prieten necuvântător eşti aşteptat, împreună cu el, în Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti, unde va fi sărbătoare mare duminică, 2 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ziua Mondială a Animalelor va fi marcată la Zărneşti printr-o activitate mai puţin, spre deloc, practicată în România: o slujbă specială, la care vor participa zeci de necuvântătoare.

Slujba va fi ţinută duminică, 2 octombrie 2016, începând cu ora 13.00, la Capela Sf. Serafim de Sarov aflată în interiorul Sanctuarului de Urşi de la Zărneşti.

Rezervaţia va fi deschisă gratuit, începând cu ora 12.30,  pentru cei care vor dori să participe la slujbă, cu sau fără prietenii lor necuvântători.

Pe lângă cei 88 de Moş-Martini, vor fi prezente şi alte animale, precum cai, măgăruşi, capre, dar şi căţei şi cu toţii vor primi binecuvântarea lui Dumnezeu, creatorul tuturor fiinţelor.

Ziua internaţională a animalelor fost iniţiată în 1931 la Florenţa. Ea este celebrată în fiecare an pe data de 4 octombrie, în memoria Sfantului Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan şi protectorul animalelor.

Prima Lege de protecţie a mediului şi a animalelor a fost dată chiar de Dumnezeu. În Biblie se menţionează că omul trebuie să se îndure de ele: să ridice boul sau măgarul căzut sub povoara lui, să aducă la stăpân animalul rătăcit, să nu lege gura boului care treieră, să hrănească la masa lui şi câinii, să trăiască în pace cu toate fiarele.

De asemenea, tot Biblia ne arată în multe locuri unde Domnul s-a folosit de animale pentru a trimite solii şi ajutoare oamenilor. Astfel: un porumbel i-a adus lui Noe vestea sfârşitului potopului, o măgăriţă l-a oprit pe Balaam să îl blesteme pe Israel, un corb l-a hrănit pe Ilie, doi urşi l-au apărat pe profetul Elezeu, leii l-au cruţat pe Daniel când acesta a fost aruncat în groapa lor, datorită credinţei lui, o balena l-a transportat pe Iona până la Ninive, un câine îl însoţeşte pe Tobia până în ţara mezilor, un măgăruş îl poartă pe Isus la Ierusalim, nişte câini lingeau bubele lui Lazăr spre vindecare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările