350 de oameni au ieşit în stradă şi au cerut demisia lui Tudorel Toader

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 350 de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei lui Tudorel Toader de a declanşa procedura de revocare din funcţie a Codruţei Kovesi. Joi seara peste 300 de oameni au ieşit în stradă la Braşov şi au cerut demisia Guvernului şi a ministrului justiţiei.

UPDATE 20.30. Protestul de la Braşov s-a încheiat. Manifestarea a fost una paşnică, fără incidente.

UPDATE 20.00. Protestatarii au pornit în marş pe străzile din centrul oraşului. Oamenii strigă: „Ieşiţi din casă dacă vă pasă“. Numărul protestatarilor a ajuns la 350. 

UPDATE 19.20.  Numărul protestatarilor a ajuns la 250. Oamenii au adus un baner uriaş în care o parte dintre membrii guvernului sunt parodiaţi şi înfăţişaţi drept Pinguninii din Madagascar. În celebrul desen animat, personajele asultau orbeşte de un lider care de multe ori i-a condus numai spre probleme. 

Peste 50 de oameni au ieşit în stradă în faţa Prefecturii Braşov, în ciuda gerului care s-a instalat la Braşov. Oamenii cer demisia lui după ce Tudorel Toader şi a Guvernului: „Jos, Jos Guvern Mincinos“, „Tudorele fii bărbat, dă-ţi demisia imediat“, „Cu toţii putem învinge un sistem“, au strigat oamenii. Pe lângă fluiere şi steaguri tricolore, braşovenii au adus şi pancarte pe care se poate citi: „Toţi pentru Justiţie“. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut, joi seara, revocarea şefei DNA. Asta după ce a prezentat mult aşteptatul raport privind activitatea managerială din cadrul DNA. „Trebuie să eliminăm ce este rău”, a spus Toader. „Pentru acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept, în temeiul prevederilor legale, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA”, a anunţat acesta. Raportul are 36 de pagini în sinteză, iar Tudorel Toader nu a răspuns la întrebările jurnaliştilor. 

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite