Vor circula anul acesta pe patru benzi spre Târgu Mureş

Vor circula anul acesta pe
patru benzi spre Târgu Mureş

Pasajul Fartec este una dintre cele mai circulate artere din Braşov. FOTOAdevărul.

Edilii dau asigurări că lucrările la dublarea Pasajului Fartec se vor finaliza în luna noiembrie, chiar dacă termenul final de execuţie era anul 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul pasaj va fluidiza circulaţia spre Târgu Mureş, unde traficul este intens. Lungimea totală a pa­sajului va fi de peste 682 m şi va avea opt deschideri, în lungime totală de 243 metri. 

 „Dublarea pasajului este un proiect foarte important pentru Braşov, care rezolvă o problemă majoră de infrastructură, respectiv fluidizarea traficului spre Târgu Mureş. Prin dublarea Pasajului Fartec vom finaliza, în mare măsură, proiectul de optimizare a accesului rutier înspre şi dinspre Sighişoara-Târgu Mureş, iar corelat cu pasajul Independenţei şi drumul de legătură prin fosta platformă industrială Tractorul vom crea o alternativă rutieră pentru legătura zonei Bartolomeu-Stupini cu cartierele Tractorul, Triaj şi Craiter", a spus primarul George Scripcaru.

Proiectul va contribui la dezvoltarea capacităţii rutiere pentru traficul ce se desfăşoară pe B-dul Griviţei şi Calea Feldioarei (DN13 / E60) şi, în general, pe arterele rutiere din nordul municipiului Braşov. Totodată, prin conectarea cu artera Est-Vest ce se va dezvolta în cadru Zonei Economice Coresi, prin executia Pasajului str. Independentei si Drumul de acces Coresi, se va creea o bună oportunitate de legătură a acesteia, dar şi a estului municipiului Braşov (zona Timiş-Triaj de pe str. Hărmanului şi DN11-Brasov-Tg. Secuiesc), cu nordul şi vestul Zonei Metropolitane Braşov prin Cartierele Bartolomeu şi Stupini. Investiţia se ridică la 13,4 milioane de lei bani europeni.

Pe aceeaşi temă

Centrul Braşovului devine pietonal

Parcare verde la Bibioteca Judeţeană

Parcare suspendată în Poiana Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: