Casa de la Viscri a prinţului Charles  a devenit obiectiv turistic. Daily Express scrie că englezii se pot caza aici cu 35 de lire pe noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa printului Charles a devenit obiectiv turistic FOTOAdevărul
Casa printului Charles a devenit obiectiv turistic FOTOAdevărul

Satul Viscri a devenit celebru după ce moştenitorul coroanei britanice şi-a cumpărat o casă în zonă. A plătit pe ea 10.000 de lire. De atunci preţurile caselor au început să crească, iar astăzi sunt şi de 17 ori mai mari decât acum 20 de ani.

Prinţul Charles este recunoscut drept un mare susţinător al promovării Transilvaniei, iar casa sa de la Viscri este pusă acum la dispoziţia turiştilor. Potrivit   Daily Express cine doreşte să se apropie cumva de familia domnitoare britanică se poate caza în reşedinţa regală cu 35 lire pe noapte.

Satul Viscri numără puţin peste 1.000 de locuitori şi adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, de altfel fiind una din cele şase înscrise în patrimoniul mondial UNESCO.

Viscri avea să devină cunoscut în întreaga Europă după ce prinţul Charles a cumpărat o casă aici în 1996 şi a vorbit în multe interviuri depsre frumuseţile satului din Transilvania. Casa „regală" din Viscri este închiriată peste an turiştilor, care trebuie să scoată din buzunar 670 de lire sterline, pe săptămână. Satul lui Charles, cum este cunoscut acum Viscri, este vizitat anual de peste 15.000 de turişti, majoritatea străini. Viscri a fost trecut pe harta mondială a satelor tradiţionale din lume, aflându-se în patrimoniul UNESCO.

Satul a făcut obiectul mai multor reportaje apărute în presa britanică. Ultimul chiar în toamna lui 2012 în ,,The Telegraph". Publicaţia relata că localitatea practice a inflorit şi a devenit unul dintre locurile preferate de turiştii din întreaga lume. În plus în ultimii ani s-au construit pensiuni şi restaurant care îi întâmpină pe turişti cu produse tradiţionale. O noapte de cazare la Viscri costă între 40 şi 60 de lei.

,,Putem spune cu certitudine că faptul că Printul Charles deţine o casă în Viscri a aşezat aceasta localitate pe harta Europei“, a spus Tibor Kalnoky, cel care gestionează proprietăţile româneşti ale prinţului.

Preţurile caselor au explodat în ultimii ani

Potrivit publicaţiei britanice Financial Times, englezii adoră casele din Transilvania. Preţurile au crescut şi de 20 de ori în ultimii 17 ani. O casă mai mică, cu două camere costa 2.500 de euro în 1996. În 2000, preţurile au ajuns rapid la 20.000 de euro.

Prinţul a plătit pentru locuinţa cu patru camere, şură şi grădină 15.000 de euro. În 2010, o casă la Viscri se vindea cu 40.000-45.000 de euro, iar în 2012, preţul a ajuns la 60.000 de euro. O fermă se vinde şi cu 85.000 de euro, cam la fel ca o vilă în localităţile din imediata vecinătate a municipiului Braşov.

Pe aceeaşi temă:

Biserica Neagră, cea mai înaltă clădire din Braşov

Casa Sfatului, locul execuţiilor medievale

Cum a ajuns Braşovul să poarte 10 ani numele de Oraşul Stalin

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite