VIDEO Singurul oraş din România inclus în topul celor mai sigure destinaţii de călătorie din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovul a depăşit în top destinaţii precum Varşovia sau Malaga FOTO: Constantin Barbu
Braşovul a depăşit în top destinaţii precum Varşovia sau Malaga FOTO: Constantin Barbu

Jurnaliştii de la site-ul Europeanbestdestinations.com din Bruxelles, care colaborează de peste 11 ani cu toate birourile importante de turism din Europa, au întocmit în această lună un top al celor mai sigure destinaţii de călătorie din Europa. Un singur oraş din România se află în acest top.

Conform celor de la Europeanbestdestinations.com, pe primul loc în topul celor mai sigure destinaţii de călătorie este oraşul elveţian Basel, unde se află 40 de muzee şi unde are loc anual „Art Basel”, cel mai important eveniment de artă contemporană din lume.  

Pe locurile doi şi respectiv trei în acest top au fost clasate oraşul elveţian Geneva şi respectiv Viena, capitala Austriei.

Locul patru în topul celor mai sigure destinaţii din Europa este ocupat de Zurich, un alt oraş din Elveţia, cu o rată a criminalităţii extrem de redusă.

Următorul loc în top a fost ocupat de oraşul portughez Porto, considerat una dintre cele mai romantice destinaţii din Europa şi având câteva dintre cele mai frumoase parcuri de pe Bătrânul Continent.

Pe locurile 6-10 în clasament s-au situat: Berna-Elveţia, Zagreb-Croaţia, Reykjavik- Islanda, Split-Croatia şi Lisabona-Portugalia. Locul 11 este ocupat de oraşul croat Rijeka.

Pe locul 12 este Braşov, singurul oraş din România inclus în topul celor mai sigure destinaţii din Europa. Despre el, cei de la europeanbestdestinations.com spun că este „un important oraş turistic aflat în centrul României, cunoscut pentru cea mai mare staţiune de ski din Estul Europei. Oraşul are peisaje minunate”.

Locurile următoare în top au fost ocupate de Varşovia-Polonia, Tallinn-Estonia, Malaga-Spania, Edinburgh-Scoţia, Coimbra-Portugalia şi insula Corfu-Grecia.

Pe aceeaşi temă:

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Grecia - Există riscul prelungirii timpilor de aşteptare la frontiera cu Bulgaria

Ghidul restricţiilor de vacanţă în Europa. Tot ce trebuie să ştii, ţară cu ţară, dacă vrei să pleci în concediu

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite