VIDEO UPDATE Scene de o violenţă rară într-un cartier din Săcele. Zeci de bătăuşi s-au încăierat cu furci, topoare şi bâte, în faţa poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romii s-au încăierat pe viaţă şi pe moarte sub ochii poliţiştilor. FOTO Captură video
Romii s-au încăierat pe viaţă şi pe moarte sub ochii poliţiştilor. FOTO Captură video

Poliţiştii şi jandarmii din Braşov au fost nevoiţi să intervină, după ce un scandal de proporţii a izbucnit în Săcele. Şase oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 18 au fost duşi la secţia de poliţie.

UPDATE 12.00 Opt persoane au fost reţinute în urma scandalului de la Săcele, fiind deschis dosar penal pentru tentativă la omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

”Până în acest moment, în urma probatoriului administrat în cauză, 8 persoane au fost reţinute şi introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna”, anunţă IPJ Braşov.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "tentativă la omor", "încăierare" şi "tulburarea ordinii şi liniştii publice", instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. Se efectuează cercetări şi audieri în continuare, ancheta fiind în curs de desfăşurare. 

Ştire iniţială:


 

Poliţiştii şi jandarmii din Braşov au intervenit, duminică, la Săcele, unde a izbucnit un conflict,  iar 18 persoane au fost duse la Poliţie pentru audieri. Şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma scandalului.

Bătaie ca în filme, duminică, 19 aprilie, în cartierul Gărcini din Săcele, judeţul Braşov. Zeci de romi au pornit un adevărat război, iar pentru asta au folosit un întreg arsenal de luptă, de la pari şi furci şi până la cuţite. Bătaia ar fi izbucnit după ce, pe fondul consumului de alcool, romii şi-au amintit de un conflict mai vechi, care a rămas netranşat.

Pe imagini se vede cum o maşină goneşte pe o stradă îngustă, întâmpinată de mai mulţi oameni, printre care şi femei. Cu bâte, pari sau securi, oamenii încearcă să oprească maşina, iar şoferul intră direct în unul dintre ei, după care şi se opreşte în gard. În acel moment, oameni sar pe maşină şi o distrug pur şi simplu, iar bărbatul aflat la volan este bătut cu bestialitate. În acelaşi timp, la doar câţiva metri de scena războiului, poliţiştii urmăresc conflictul şi se întreabă dacă a sosit momentul să intervină şi să-i disperseze pe bătăuşi cu focuri de armă. Într-un final, au fost trase două focuri de avertisment, notează portalul MyTex Braşov.

Ulterior, echipajele formate din poliţişti şi jandarmi au reuşit să readucă situaţia sunt control. În urma conflictului, 18 bătăuşi au fost invitaţi la secţia de poliţie, iar alte şase persoane au ajuns la spital, înainte de a putea să dea explicaţii poliţiştilor. 
 

„Cele 18 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru a fi audiate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.  Cercetările se desfăşoară sub coordonarea unităţii de parchet competente, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluţie legală”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Braşov. 

Acuzaţiile sunt dintre cele mai grave. În urma evenimentelor, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite