VIDEO Scene de coşmar filmate într-o secţie de poliţie. Ce pedeapsă a primit un poliţist local care a bătut crunt un om al străzii

VIDEO Scene de coşmar filmate într-o secţie de poliţie. Ce
pedeapsă a primit un poliţist local care a bătut crunt un om al străzii

Incidentul a avut loc în sediul unei secţii de Poliţie Locală Braşov

Un poliţist local din Braşov a fost condamnat la un an de închisoare pentru purtare abuzivă după ce a bătut un om al străzii chiar în secţia de poliţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a petrecut în 2014, dar abia acum au apărut imaginile în spaţiul public. Un poliţist local a fost filmat în timp ce lovea în mod repetat cu bastonul un om al străzii care cerşea pe străzile oraşului.

Poliţistul a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. Prima instanţă care a judecat cauza a fost Judecătoria Braşov. Magistraţii l-au condamnat pe poliţistul local la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru purtare abuzivă. În plus, au aplicat o interdicţie de 5 ani în ceea ce priveşte dreptul de a deţine o funcţie publică. Procesul s-a mutat apoi la Curtea de Apel care a micşorat sentinţa în 2015.

„În temeiul art. 421 pct.2 lit.a din Codul de procedură penală, admite apelul formulat de inculpatul Negruşi Adrian, împotriva sentinţei penale nr.138 din 27 ianuarie 2015 a Judecătoriei Braşov, pronunţată în dosarul penal nr.22791/197/2014, pe care o desfiinţează sub aspectul cuantumului pedepsei şi a duratei termenului de supraveghere. Rejudecând în aceste limite, reduce cuantumul pedepsei aplicată inculpatului Negruşi Adrian la 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă, prevăzută de art.296 alin.2 Cod penal, raportat la art.193 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.396 alin.10 Cod de procedură penală. Reduce termenul de supraveghere stabilit conform art.92 Cod penal la 2 ani şi 6 luni. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate“, se arată în sentinţa Curţii de Apel Braşov.

Între timp bărbatul care a lovit omul străzii nu mai lucrează la Poliţia Locală şi a ieşit din închisoare. „În 2014, după incident, poliţistul a fost suspendat din funcţie în momentul în care a fost trimis în judecată. Ulterior, când s-a pronunţat sentinţa definitivă a fost eliberat din funcţie cum este procedura legală în astfel de cazuri. În prezent nu mai lucrează la Poliţia Locală“, ne-a declarat Anca Lăutaru, purtător de cuvânt la Poliţia Locală Braşov.

Acesta nu este singurul scandal de la Poliţia Locală Braşov. Jurista instituţiei este cercetată într-un dosar de proxenetism. Asta nu a împiedicat-o să candideze la începutul acestui an pentru un postul de director adjunct la Poliţia Locală. Nu a obţinut postul. A fost în schimb suspendată din funcţie la începutul lunii februarie după ce a fost trimisă în judecată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: