VIDEO Primul oraş din România care îşi face un aeroport de la zero, după Revoluţie. Cum va arăta şi când ar putea să devină operabil

VIDEO Primul oraş din România care îşi face un aeroport de la zero, după Revoluţie. Cum va arăta şi când ar putea să devină operabil

Aeroportul Braşov - Ghimbav va începe operarea în 2021. FOTO Captură video

Deşi este unul dintre oraşele importante ale României, şi una dintre cele mai căutate destinaţii turistice, Braşov nu are un aeroport, ci se bazează fie pe Otopeni, fie pe aeroporturile din Sibiu şi Târgu Mureş. Situaţia ar urma să se schimbe în câţiva ani, când oraşul de sub Tâmpa va avea propriul aeroport.

De altfel, Braşov este singurul judeţ care îşi construieşte un aeroport în anii de după Revoluţie.

Recent, Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a anunţat că lucrările vor intra într-o ultimă etapă, după ce a semnat contractul pentru realizarea Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav..Mai exact, este vorba despre contractul cu Asocierea BOG’ART SRL - Uti Grup SA - Uti Facility Management SA, pentru obiectivul „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav Etapa a III-a Proiectare şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii Obiectul Terminal de pasageri”.

 

Noul obiectiv ar trebui să devină funcţional din 2021, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov.

„Este o aşteptare veche a braşovenilor. Suntem primul judeţ în care, după 50 de ani, în România se construieşte un aeroport, cu eforturi proprii. Este extrem de necesar. Braşovul este cel mai important judeţ din punct de vedere turistic. Suntem în top ca şi destinaţie turistică, suntem singurul judeţ care nu avem nici măcar 1 km de autostradă. Sperăm ca până la final de 2020 să reuşim finalizarea infrastructurii, iar din anul 2021 să începem operarea aeroportului, dacă nu apar complicaţii în viitoarele proceduri de achiziţii”, susţine Veştea.

Informaţia a fost făcută publică după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia depusă de firma Construcţii SA Sibiu, cea care iniţial fusese declarată câştigătoare a realizării terminalului, şi după opt luni de la demararea procedurilor de achiziţie aferente realizării acestui obiectiv, conducerea CJ Braşov a primit undă verde să încheie contractul pentru Terminalul de pasageri cu Asocierea BOG’ART SRL - Uti Grup SA - Uti Facility Management SA.

Contractul are valoarea de 145.581.179 lei. Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfăşurată de 11.780 mp. Noul aeroport va fi realizat după o soluţie arhitecturală realizată de celebrul arhitect braşovean Dorin Ştefan.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: