VIDEO Marian Godină îşi apără colegii care au încătuşat o femeie în stradă: „Vrem o ţară ca afară, dar ne purtăm ca în Evul Mediu“

VIDEO Marian Godină îşi apără colegii care au încătuşat o
femeie în stradă: „Vrem o ţară ca afară, dar ne purtăm ca în Evul Mediu“

Poliţiştii din Bucureşti au încătuşat o femeie care a traversat strada pe roşu în zona Piaţa Unirii FOTO Facebook/LegitimaAparare

Poliţistul Marian Godină a comentat pe contul personal de Facebook un incident produs în centrul Bucureştiului: un echipaj de la Rutieră a încătuşat o femeie care a refuzat să se legitimeze după ce a traversat strada pe roşu în zona Piaţa Unirii, iar mulţimea adunată i-a acuzat de brutalităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile cu femeia care este încătuşată în zona Piaţa Unirii din Bucureşti au devenit subiect de dispută pe internet. Femeia trecuse strada pe roşu şi n-a vrut să se legitimize. A ţipat ca din gură de şarpe când poliţiştii au încercat s-o încătuşeze şi le-a spus că sunt criminali.

Oamenii care s-au adunat în jur le-au strigat poliţiştilor să n-o mai agreseze pe femeie şi i-au luat apărarea.

Poliţistul Marian Godină a postat pe contul de Facebook un comentariu larg pe această temă, în care-şi apără colegii de Rutieră. „E îngrijorător ce se întâmplă în aceste imagini. E îngrijorător că din gloata de gură-cască adunaţi ca la urs, nu am auzit măcar unul care, punându-şi puţin neuronii la muncă, să gândească obiectiv, să ia partea poliţiştilor şi să realizeze că acolo, o persoană încălcase legea. Şi când spun că încălcase legea, nu mă refer doar la faptul că traversase pe roşu, ci la refuzul acesteia de a prezenta un act de identitate sau de a furniza verbal date pentru stabilirea identităţii. Pentru asta a fost condusă la sediu, iar pentru că s-a împotrivit a fost încătuşată, nu pentru că a traversat aiurea. Pentru traversare ar fi primit cel mult o amendă de 125 de lei sau poate chiar un avertisment şi acest întreg circ nu ar fi mai avut loc. Ciudat e că cei care se aflau acolo şi huiduiau poliţiştii sunt aceiaşi care ne huiduie atunci când văd persoane traversând aiurea şi spun că poliţia nu îşi face datoria“, scrie Marian Godină pe Facebook. 


Poliţistul Marian Godină îşi continuă postarea spunând că ar trebui să luăm apărarea celor care apără legea şi nu a celor care o încalcă: „Desigur, o biată femeie încătuşată, care ţipă ca din gură de şarpe, poate să ne atingă unele corzi sensibile, dar trebuie doar să gândim obiectiv şi să realizăm că situaţia a ajuns până acolo din cauza dumneaei. Era foarte simplu să colaboreze şi nu se ajungea la aşa ceva. Amendăm zilnic pietoni care traversează aiurea şi care prezintă buletinul fără să comenteze. Aceia sunt mai fraieri? Această doamnă ar fi trebuit să fie lăsată să plece pentru că nu a vrut să se legitimeze? Am citit şi comentariile în care mulţi spuneau că au venit o grămadă de poliţişti pentru o tanti amărâtă. Poliţiştii au venit din cauza curioşilor care erau mult mai mulţi decât poliţiştii. Acest videoclip reflectă destul de bine cam tot ce se întâmplă cu societatea asta, luăm apărarea celor care încalcă legea şi îi huiduim pe cei care o aplică. Vrem să fie o ţară ca afară, dar ne purtăm ca în evul mediu“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările