VIDEO Cvintetul Anatoly s-a calificat în finală la Românii au Talent

VIDEO Cvintetul Anatoly s-a calificat în finală la Românii au Talent

Cvintetul Anatoly s-a calificat direct în semifinală. FOTOReuters.

Cei cinci profesori de muzică din Braşov au impresionat juriu care i-a aplaudat la scenă deschisă, dar şi publicul care i-a votat şi i-a trimis în marea finală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrada Mureşan (alto), Gabriel Baciu (tenor I), Ciprian Cucu (tenor II), Ciprian Ţuţu (bariton) şi Marius Modiga (bas) cântă á capella, cântă cu acompaniament, lucrări preclasice, clasice şi romantice, muzică religioasă, colinde, prelucrări folclorice şi lucrări contemporane.

Grupul vocal „Anatoly” s-a constituit în anul 2000, la iniţiativa a patru tineri care s-au desprins din corul „Concentus” condus de prof. Marius Modiga, uniţi fiind de o singură pasiune, muzica. Până în anul 2003 „Anatoly” a fost cunoscut ca şi cvartet vocal mixt, avându-i în componenţă pe Corina Zosim, Andrada Mureşan, Gabriel Baciu şi Ciprian Cucu. Din 2003 până în 2010 grupul şi-a continuat activitatea într-o formula atipică de trio (ATB)

Din dorinţa de a aborda un repertoriu mai bogat, mai variat, trio-ul îşi extinde formula, cooptând în anul 2011 încă doi membri: Marius Modiga - dirijor de cor şi Ciprian Ţuţu - dirijor de operă şi cor, calităţile vocale ale celor doi întregind astfel armonia grupului. Repertoriul grupului cuprinde peste 300 de lucrări á cappella şi cu acompaniament, preclasice, clasice şi romantice, religioase, prelucrări folclorice, colinde şi cântece de Crăciun, dar şi lucrări din literatura contemporană.

„Anatoly” a susţinut numeroase concerte şi recitaluri, a realizat imprimări radio şi TV atât în ţară, cât şi în străinătate; a înregistrat nouă compact discuri ce cuprind lucrări din repertoriul românesc şi universal, dintre care amintim „Dumnezeiasca Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur” - CD ce a fost propus în anul 2006 pentru Premiile Academiei Romane.

Alături de Corul „Gheorghe Dima” din Braşov înfiinţat de Nicolae Bica şi condus în prezent de Ciprian Ţuţu, grupul vocal „Anatoly” a participat la o serie de concerte vocal-simfonice alături de Orchestra Filarmonicii din Roma, Orchestra Filarmonicii din Braşov şi Orchestra Facultăţii de Muzică din Braşov.

Din anul 2005, grupul vocal „Anatoly” este membru în „Asociaţia Română de Cânt Coral”, membru în asociaţia culturală internaţională „A Coeur Joie” şi membru de onoare în Asociaţiunea Transilvăneană „ASTRA”. Începând cu anul 2008, „Anatoly” fiinţează sub egida Centrului Cultural „REDUTA” din Braşov. În perioada 2009-2011, grupul a susţinut mai multe turnee alături de artiştii Mariana Anghel, Paul Surugiu (Fuego), Irina Loghin si actorul Dorel Vişan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: