Vibrate Festival aduce muzica clasică în locuri mai puţin convenţionale

Vibrate Festival
aduce muzica clasică în locuri mai puţin convenţionale

Organizatorii promit concerte de excepţie. FOTOAndrei Paul

Festivalul încearcă să prezinte muzica clasică dincolo de cadrele convenţionale şi să o aducă mai aproape de oameni. Toate concertele se întâmplă în locaţii surprinzătoare, de la muzee la spaţii în aer liber şi de la cafenele la terenuri de tenis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul se desfăşoară în perioada 17-24 iunie. Ediţia de anul acesta îi va avea drept invitaţi de onoare pe Gémeaux Quartett şi Dan Dediu, într-o interpretare de excepţie a coloanei sonore a filmului Ecaterina Teodoroiu de Ion Niculescu-Brună (1931). Ravel şi Enescu vor răsuna în Bastionul Ţesătorilor, Beethoven la Kruhnen Musik Halle, Bernstein la Tenis Arena, Bach, Strauss şi Mozart în biserică. Nu vor lipsi din program interpretări ale membrilor fondatori, violonistul şi compozitorul Vlad Maistorovici şi pianista Diana Ionescu.

Ediţia a patra mai aduce un omagiu regizorului suedez Ingmar Bergman, de la naşterea căruia se împlinesc 100 ani. La Kruhnen Musik Halle, patru muzicieni vor interpreta piese de pe coloana sonoră a filmelor lui Bergman, pe coregrafie de Petra Binder, nou cooptată de echipa vibrate!festival.

În secţiunea Sinestezia veţi descoperi numeroase workshop-uri, masterclass-uri, expoziţii, conferinţe şi performance-uri. Artistul româno-american Sasha Meret, aflat în rezidenţă la Universitatea Transilvania, ne va onora cu prezenţa printr-un vernisaj al expoziţiei intitulate metaforic „Processions for Vanishing Ideas” şi o conferinţă în cadrul vibrate!festival. Iar DJ Remus Miron va învârti vinyl-uri în Piaţa Sfântul Ioan, pe fundal de proiecţii video.

Cuvântul de ordine al ediţiei a patra este Unison, inspirat din compoziţia vizionară a lui George Enescu, Preludiu la unison. Aşa cum diferitele instrumente ale orchestrei fuzionează într-o singură melodie în această piesă unică, ediţia 2018 dedicată Centenarului reuneşte sunetul, dansul şi culoarea în spaţiile cele mai incitante din Braşov, cu interpretări de clasă internaţională ale tinerelor staruri ale scenei muzicii clasice. Bilete disponibile în reţelele eventim şi iabilet şi în magazinele partenere. Programul complet al evenimentui este pe site-ul www.vibratefestival.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: