Vasile Lupoaea aduce mereu zâmbete pe buzele copiilor

Tony este clovn profesionist de nouă ani, timp în care a reuşit să înveselască, cu ajutorul trucurilor şi a baloanelor colorate, mii de copii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Glumeţ şi spontan, Tony a primit numeroase aprecieri din partea prietenilor cu privire la poantele şi modul în care le spunea.

Acum aproape nouă ani a început să se îmbrace în clovn şi să se poate ca atare. „Am lucrat aproape şapte ani cu Johnny Balonny. Totul a început pentru mine ca o slubjă cu jumătate de normă. Practic, luam parte la petrecerile pentru copii, îi distram şi le făceam diverse animale din baloane colorate", spune bărbatul.

Calităţile clovnului

 

Tânărul care urmăreşte să provoace râsul prin poznele sale şi prin felul în care apare îmbrăcat consideră că un adevărat clovn trebuie să aibă prezenţă de spirit, spontaneitate, să fie glumeţ, să se adapteze foarte repede oricărui mediu, să poată fi dădacă, iar cel mai important, să fie sociabil.

  „Din păcate, unii ne văd bufoni, însă ar trebui să ne vadă artişti care aduc copiilor zâmbetul pe buze. Cu ajutorul unor programe educative şi bazându-mă foarte mult pe comicul de situaţie reuşesc să îi înveselesc cu ajutorul glumelor, magiilor şi scamatoriilor", spune clovnul.

Pentru a-şi îndeplini „meseria" de clovn, Tony a fost prezent la petrecerile copiilor organizate în vile, apartamente, cluburi de joacă sau centre de ajutorare. „Noi lucrăm mult pe partea spirituală, educativă şi socială. În general, de ziua copilului mergem la Hospice sau în centrele de plasament pentru ca şi cei de acolo să simtă că este ziua lor. Pentru mine este minunat să fiu în preajma copiilor. Pentru ca evenimentul să fie unul de succes, secretul este să-i responsabilizezi pe cei mici", mărturiseşte clovnul.


Pentru un clovn copiii sutn cei mai importanţi, dar un artist priceput trebuie să ştie să îi distreze şi pe părinţi şi bunici  şi să îi facă să reintre în atmosfera copilăriei.

Costume cât mai colorate

Costumele de clovn şi le-a făcut la o croitorie, cu ajutorul unor materiale colorate, din bumbac. La ţinută, Tony a adăugat şosetele lungi cât mai viu colorate, papucii specifici, peruca în diferite culori şi ochelarii mari de plastic.

  Binenţeles, din recuzita clovnului nu lipseşte nasul roşu. De asemenea, baloanele modelate (tehnica twisting) sunt foarte importante pentru Tony. „Baloanele îi atrag pe copii. Floare, căţel, sabie, pisică, inimioară, lebădă, cerb, papagal sau pantera roz sunt doar câteva dintre jucăriile pe care le pot creea modelând baloanele colorate", a mai spus Tony.

Întrebări şi răspunsuri:

Ţi-ar plăcea să munceşti în alt domeniu?

Atunci când am terminat facultatea aveam deja patru ani de experienţă în „meseria" de clovn. Deocamdată nu aş vrea să muncesc altceva deoarece în ceea ce fac pagubele sunt mai mici, se câştigă bine şi am satisfacţia că lucrez din pasiune. Nu sunt constrâns de un program fix şi am libertatea de a-mi realiza propriul program.

Cum îţi merge afacerea?

Din 2009 mă ocup de lansări de evenimente, aniversări şi vânzări de baloane. Colaborarea aceasta cu diverse persoane interesate de astfel de evenimente o văd pe termen lung şi cred că o să îmi meargă bine.

Ce-i place:

„Îmi place foarte mult să schiez. Îmi plac maşinile cât mai noi şi bicicletele. De asemenea merg cu plăcere în diferite expediţii montane", a spus clovnul de la Braşov.

Ce nu-i place:

„Urăsc barierele birocratice din ţara noastră, bariere care te fac să pierzi timp, bani şi nervi. În plus, mă dezgustă faptul că depui un CV şi aştepţi, de multe ori neexistând bunul simţ de a se telefona pentru a confirma respingerea candidatului", mărturiseşte Tony.

Profil

NĂSCUT: 31 decembrie 1977, Braşov

STUDII: Facultatea de Inginerie Mecanică, Universitatea „Transilvania" Braşov

FAMILIE: necăsătorit


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:citeste totul despre: