Uzina Roman ar putea livra şasiuni de camioane în America Latină

Uzina Roman ar putea livra şasiuni de camioane în America Latină

Uzina Roman mai are acum doar câteva sute de angajaţi.

Fabrica ar putea să încheie un contract de 15 milioane de dolari cu un stat din America Latină pentru livrarea de şasiuri pentru autobuze cu motoare poziţionate în faţă, scrie newsbv.ro.

Compania Roman Braşov poate ajunge să vândă circa 300 de şasiuri de autobuz într-o ţară din America Latină, al cărei nume nu a fost dezvăluit, potrivit directorului general Carol Rugacs. În prezent se construieşte prototipul la Braşov, care va fi trimis în scurt timp peste ocean.

„E un model de şasiu pentru autobuze cu motor în faţă, cum sunt cele uzuale în toată America de Sud. Nu vă pot spune ţara, dar parteneriatul a trecut de faza de discuţii. Dacă dau OK-ul pe prototip, atunci putem livra circa 300 de bucăţi la un preţ de 50.000 de dolari pe bucată”, a precizat Rugacs pentru economica.net. Valoarea potenţialului contract ar fi, deci, de 15 milioane de dolari. Directorul Roman a mai spus că eventualul contract ar fi încheiat direct cu statul latino-american.

Uzina Roman a mai livrat cinci ani la rând camioase pentru armata americană, dar criza economică de peste ocean a dus la stoparea contractului.

Pe aceeaşi temă

Uzina Roman, de la glorie la decădere

Război total pentru uzina roman

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: