„Urarea” unei tinere ucrainence din Odesa, refugiată la Braşov, pentru Vladimir Putin

„Urarea” unei tinere ucrainence din Odesa, refugiată la Braşov, pentru Vladimir Putin

Ucrainenii refugiaţi la Braşov au cântat pentru pace FOTO Ioan Buciumar

Ucrainenii refugiaţi la Braşov au cântat pentru compatrioţii lor care luptă împotriva ruşilor. Irina, o tânără din Odesa, i-a urat lui Putin „pensie plăcută, la închisoare”!

Câteva zeci de ucraineni şi români s-au strâns pe pietonalul Coresi din Braşov ca să transmită un mesaj de pace pentru Ucraina. Femei, copii şi prietenii lor români au vrut să-i încurajeze pe cei care luptă în ţara lor pentru libertate. Una dintre ucrainence, Irina, le-a transmis gândurile sale celor de acasă. 
 
„Ne rugăm pentru ei în fiecare seară şi ne rugăm la Dumnezeu ca totul să se termine cât mai repede posibil. Am un mesaj şi pentru domnul Putin: Să ai o foarte frumoasă pensie, în închisoare”, a spus Irina, o refugiată din Odesa. 
 
Flash-mob-ul de pe pietonalul Coresi a fost organizat de o braşoveancă extrem de implicată în ajutorarea refugiaţilor, Anca Petrescu. 
 
„A fost o intonare a cântecului Cervona Kalina, în semn de solidaritate şi de speranţă pentru pace, să fie cât mai repede pace. Nu ştiu cu se traduce titlul, dar am înţeles că este vorba despre călinul roşu, care este simbolul lor naţional”, a spus Anca Petrescu, organizatorul evenimentului. 
 
Ruşii au invadat Ucraina în urmă cu 84 de zile şi de atunci au distrus numeroase oraşe, între care şi frumoasa metropolă de la malul Mării Negre, Odesa. Chiar şi acum, oraşul care este şi staţiune turistică şi cel mai important port din Ucraina este supus bombardamentelor ruseşti, iar locuitorii rămaşi în oraş au nevoie şi de sprijinul moral al celor care au fugit din calea războiului. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările