UPDATE Protest spontan în faţa Spitalului din Săcele GALERIE FOTO

UPDATE Protest spontan în faţa Spitalului din Săcele GALERIE FOTO

Săcelenii protestează nemulţumiţi fiind că spitalul lor a fost închis. Foto: Stelian Grăjdan

Sute de săceleni s-au adunat, în aceastădimineaţă, în faţa Spitalului din Săcele, pentru a protesta împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a închide spitalul din municipiu, începând cu data de 1 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UOPDATE, ORA 12.30 Protestul din faţa Spitalului din Săcele a început în această dimineaţă, la ora 10.30. În ciuda vântului puternic de a afară şi a precipitaţiilor, săcelenii au hotărât să protesteze pentru ca unitatea lor să se redeschidă.


„Noi avem mare nevoie de spitalul ăsta. La spitalul din Braşov fac ură de rasă. Când sunăm la Salvare, maşina vine după două ore. Ne-a luat spitalul, ne-a luat şi viaţa“, a declarat, nemulţumit, Marian Grancea.


O parte din personalul spitalului sunt nemulţumiţi că nu au fost redistribuiţi şi că au rămas fără un venit. „Am lucrat 15 ani în spitalul ăsta ca bucătăreasă. Până acum nu am fost detaşată nicăieri. Unde să mă duc? Unde să mă angajez?“, a mărturisit, îngrijorată, Elisabeta Gireadă.

Protestatarii au scandat împotriva primarului din PD-L şi a Guvernului Boc-Băsescu. „Jos primarul, jos Guvernul!“ sau „Să trăiţi bine, în sărăcie“.  Acestea sunt câteva dintre mesajele şi scandările protestatarilor săceleni.


Personalul redistribuit va lucra gratis, în spitale

Spitalul din Săcele avea 126 de oameni în statutul de funcţii, dintre care 14 persoane erau medici. Protestatarii spun că nu toţi angajaţii care au lucrat în unitatea spitalicească au fost redistribuiţi. „Şase medici au rămas nedistribuiţi, plus că mulţi alţi săceleni au rămas fără loc de muncă. În ultimii doi ani s-au investit 50 de miliarde în modernizarea spitalului, iar acum l-au închis“, a declarat Cristian Panait. 


UPDATE DN1, blocat de protestatarii nemulţumiţi de „decesul" Spitalului Codlea

ORA 11.30 Peste 100 de săceleni au ieşit astăzi în stradă pentru a protesta, nemulţumiţi fiind că au rămas fără spital. 


Îngrijoraţi că autorităţile le-au pus viaţa în pericol şi că, în caz de urgenţe medicale, trebuie să se deplaseze aproape 20 kilometri până la Spitalul Judeţean Braşov, săcelenii au ieşit să-şi exprime nemulţumirea în stradă. Ei solicită primarului să redeschidă spitalul şi să le ofere serviciile medicale de care au nevoie.


Spitalul din Săcele se numără printre alte două unităţi spitaliceşti din Braşov, care au fost închise de la 1 aprilie.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările