Un studiu arată că Oktoberfest a adus peste 5 milioane de euro în bugetul Braşovului. Au fost 290.000 de vizitatori

Un
studiu arată că Oktoberfest a adus peste 5 milioane de euro în bugetul
Braşovului. Au fost 290.000 de vizitatori

Oktoberfest a atras anul acesta 290.000 de vizitatori. FOTOfacebook.

Organizatorii celui mai mare festival de bere din România au făcut un studiu care a arătat că 290.000 de persoane au trecut pragul Oktoberfest cu 10% mai multe decât anul trecut. Majoritatea participanţilor, 67,9% au vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul mai arată că fiecare participant a venit de cel puţin două ori la festival. Din totalul vizitatorilor 55% din Braşov, iar restul de 45% sunt din alte judeţe sau din străinătate. Cei mai mulţi turişti au venit din Bucureşti.

Potrivit aceluiaţi studiu la Oktoberfest au fost 5.500 de turişti străini care au cheltuit în medie 75 de euro pe zi. Străinii au stat între 5-7 zile la Braşov, astfel că au adus bugetului oraşului peste 2 milioane de euro. Cei 45.000 de turişti români au cheltuit în medie 60 de euro pe zi, astfel că au lăsat la Braşov alte 2,7 milioane de euro. În bugetul de cheltuieli au intrat şi costurile cazării.

Vedeta din acest an a fost cârnatul XXL de 58 de cm. În total s-au consumat 3.5 kilometrii de carnaţi ceea ce ar însemna distanţa de la de la Gara Brasov până la Arena Sportivă „Ion Ţiriac”, unde s-a desfăşurat Oktoberfest.                                 

„Acest studiu arată că Oktoberfest poate fi considerat un brand de tradiţie al Braşovului, atrăgând în fiecare an participanţi din toată ţara şi din străinătate. 95% dintre participanţi la sondaj au spus că au auzit/discutat despre Oktoberfest cu prietenii. Cei mai mulţi dintre participanţi şi-au exprimat dorinţa de a avea la dispoziţie mai multe soiuri de bere şi mai mult spaţiu de desfăşurarea. Pentru aceasta noi, organizatorii Oktoberfest, luăm în considerare ca de la ediţia următoare să mutăm festivalul într-o locaţie mai mare şi cu acces mai facil. Oktoberfest este benefic atat din punct de vedere economic cat si din punct de vedere turistic pentru Brasov. Ca eveniment privat el nu consuma bani publici ci aduce beneficii majore financiare bugutului local dar si imagine pozitiva nationala si internationala Brasovului“, a spus Cristian Macedonschi, unul dintre organizatorii festivalului.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: