Un urs şi-a găsit obiect de joacă: saltele de protecţie de pe pârtiile din Poiana Braşov. A distrus 30 dintre ele

Un urs şi-a găsit obiect de joacă: saltele de
protecţie de pe pârtiile din Poiana Braşov. A distrus 30 dintre ele

Ursul şi-a făcut apariţia în apropierea pârtiei Drumul Roşu.

Un urs ieşit din hibernare le dă de furcă administratorilor domeniului schiabil din Poiana Braşov. A distrus 30 de saltele de protecţie. Animalul este cel mai probabil atras de culoarea lor, un galben tare.

Ursul şi-a făcut prima dată apariţia acum trei săptămâni chiar lângă pârtia Drumul Roşu. A fost filmai de monitorii de schi care au reuşit să îndepărteze turiştii din zonă şi să îl alunge. Ursul nu s-a lăsat cu una cu două. S-a îndrăgostit practic de saltelele de protecţie de pârtii şi şi-a găsit astfel un partener de joacă. A reuşit să roadă şi să rupă 30 de saltele. Specialiştii spun că este probabil atras de culoarea lor, un galben tare. Ursului i-a plăcut şi un tun de zăpadă artificială căruia a reuşit să-i strice echipamentul hidraulic. Ursul a început să vină şi la containere să caute de mâncare.

Au fost distruse 30 de saltele de protecţie, iar fiecare dintre ele costă aproximativ 200 – 210 euro, astfel că paguba totală trece de 6.000 de euro. Mai nou, zilele trecute, ursul  s-a jucat şi cu un tun mobil de zăpadă, fiind stricat echipamentul hidraulic al dispozitivului, dar, în acest caz costul de reparaţie este mai mic“, a declarat Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil din Poiana Braşov, Dorin Drăgoi.

Reprezentanţii Ocolului Silvic de la Râşnov au început să supravegheze zonă pentri a convinge ursul să nu mai coboare din pădure. Dacă nu vor reuşi urmează să îl captureze şi să îl mute într-o pădure mai îndepăratată de staţiunea Poiana Braşov care este plină de turişti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: