Un profesor universitar a fost reţinut pentru luare de mită. A cerut 700 de lei pentru un subiect la un examen

Un profesor universitar a fost reţinut pentru luare de mită. A cerut 700 de lei pentru un subiect la un examen

Profesorul a fost reţinut. FOTOArhivă.

Dascălul a fost prins în flagrant în timp de primea bani de la un student pentru a-l ajuta cu examenele. Profesorul riscă până la 10 ani de puşcărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 14.10. Profesorul riscă puşcărie pentru o mită de 700 de lei. Potrivit anchetatorilor, o tânără, investigator sub acoperire, s-a dat drept studentă şi l-a rugat pe professor să o ajute la un examen programat săptămâna viitoare.  Cei doi s-au întâlnit în centru oraşului, unde fata i-a dat profesorului 700 de lei. A primit un bilet pe care era detaliat un subiect la examen, iar profesorul i-a spus că indifferent ce bilet va trage la examen, ea să scrie subiectul de biletul pe care i l-a dat profesorul.  Imediat dup ce dascălul a luat banii, a fost reţinut de procurori. Anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa suspectului, de unde au ridicat cataloage de la Facultatea de Medicină din Braşov, dar şi suma de 10.000 de lei.

UPDATE 11.40 Potrivit informaţiilor newsbv.ro, este vorba despre prof. univ. dr. Lazăr Onisâi, de la Facultatea de Medicină. Profesorul a candidat la funcţia de director al Centrului de Cercetări Fundamentale şi Strategii în Medicini şi şi-a făcut un plan de management.

Sistemul de invatamant se confrunta din ce in ce mai des cu provocari noi care privesc responsabilitatea si performanta. Pentru consolidarea managementului universitar este nevoie de cunoasterea mecanismelor de functionare, cunoasterea si intelegerea problemelor ce apar sau pot aparea si nu in ultimul rand este nevoie de comunicare inaintea oricarei decizii sau propuneri. Un centru de cercetare cu departamentele sale formeaza un tot unitar caracterizat de procese colective si conducere inteleapta“, scria profesorul în studio de management citat de newsbv.ro

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Braşov nu au făcut deocamdată publică identitatea profesorului, dar au anunţat că vor oferi mai multe informaţii la ora 12.00.

Vom reveni cu amănunte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: