Un nou sens giratoriu la Braşov

Un nou sens giratoriu la Braşov

Giratoriul dublu este unic în România. FOTOAdevărul.

Acesta este în curs de amenajarea la intersecţia dintre Calea Făgăraşului şi Strada Cărămidăriei din Bartolomeu, în zona Real.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile au decis să amenajaze acest sens giratoriu deoarece în zonă circulaţia se desfăşura cu sificultate. „Noi sperăm ca în două– trei săptămâni se se finalizeze lucrările, dar acestea depind foarte mult şi de vreme. Este o lucrare foarte importantă pentru că acolo chiar tot timpul erau blocaje” a spus Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov.

Modelul occidental de înlocuire a semafoarelor cu sensuri giratorii a fost aplicat din plin la Braşov. În ultimii ani, s-au amenajat peste 43 de sensuri giratorii. Mulţi şoferi sunt mulţumiţi şi spun că se circulă mai uşor. Alţii spun că ar fi fost mai bine cu semafoare. Pietonii în schimb se plâng că, de multe ori, conducătorii auto nu le dau prioritate. Sensurile giratorii au redus şi timpii de aşteptare ai maşinilor şi implicit poluarea. O statistică naţională de la finele anului 2011 privind utilitarea giratoriilor în ceea ce priveşte reducerea accidentelor plasează Braşovului pe locul I ca număr de astfel de sensuri.

Costurile unui sens giratoriu depind de complexitatea lucrării. Sumele necesare amenajării unui sens sunt între 100.000 şi 600.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: