VIDEO Un nou scandal la Spitalul Tractorul din Braşov. Trei paciente scoase prin portbagajul unei ambulanţe antice

VIDEO Un nou scandal la Spitalul Tractorul din Braşov. Trei paciente scoase
prin portbagajul unei ambulanţe antice

Pacientele au fost scoase pe rând din portbagajul ambulanţei. FOTOmonitorulexpres.ro

Nici nu s-a stins bine scandalul în care o bătrână externată în pijamale a murit de frig de un câmp, că un alt scandal a izbucnit la Spitalul Tractorul. O ambulanţă antică a dus trei paciente care au fost scoase prin portbagaj din maşină. Toate trei stăteau pe o singură targă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Sănătăţii a anunţat că va trimite corpul de control la spitalul din Braşov. Astăzi trei paciente au fost transportate pe aceeaşi tragă la Spitalul Tractorul. Oamenii adunaţi pentru a aprinde o lumânare pentru bătrâna decedată după ce a fost externată din spital în pijamale au rămas şocaţi când au văzut cum cele trei femei sunt scoase rând pe rând din portbagajul ambulanţei vechi. 

Ambulanţa poate fi considerată una cu adevărat antică. Este o dacia break, veche, ruginită, de tipul ambulanţelor folosite pe vremea lui Ceauşescu până la apariţia autospecialelor moderne. Este drept că aceste ambulanţe nu au proiectate cu uşi în spate care să se deschidă şi singura ieşire din maşină este locul unde trebuia să fie portbagajul. Chiar şi aşa, o astfel de ambulanţă nu are voie să transporte decât câte un pacient şi nu trei cum s-a întâmplat azi la Braşov.

„Marţi a fost mai aglomerat ca de obicei şi ambulanţa nu a putut face toate transporturile solicitate şi atunci s-a apelat la o ambulanţă care a fost bună la viaţa ei. Şoferul probabil s-a grăbit şi în loc să facă două transporturi, cum ar fi trebuit, a făcut doar unul şi a luat mai mulţi pacienţi. Nu este nici normal, nici legal, prin urmare şoferul va intra în comisia de disciplină şi va fi sancţionat pentru neglijenţa sa“, a spus Adrian Albotă, managerul Spitalului Judeţean Braşov.

La Spitalul din Braşov există trei astfel de ambulanţe vechi care ar fi trebuit să fie casate. Pentru că nu sunt însă suficiente ambulanţe noi, sunt păstrate deoarece se mai transportă cu ele medicamente sau pacienţi care nu sunt în stare gravă şi care sunt duşi pentru diverse controale sau analize de la un spital al altul.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va face o nouă anchetă  şi că va trimite corpul de control pentru a face verificări la Spitalul Tractorul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: