Un meteorit extrem de rar, descoperit pe teritoriul României, este expus la Dino Parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteoritul cântărea câteva tone în momentul impactului şi a făcut un crater cu un diametru de şase metri. La Dino Parc a fost reprodus virtual impactul cu solul într-un loc special ce poate fi admirat de vizitatori.

Dino Parc Râşnov în parteneriat cu Universitatea Bucureşti, găzduieşte începând de astăzi un meteorit extrem de rar, datorită dimensiunilor sale. El a fost descoperit recent pe teritoriul României, la Suceag în judeţul Cluj.

„Pentru că descoperirile ştiinţifice susţin că dinozaurii au dispărut în urma impactului unui meteorit cu pământul, ne-am gândit evident că Dino Parc Râşnov este cel mai potrivit loc pentru prezentarea unui meteorit, în special unul extrem de rar, descoperit pe teritoriul României. Această expoziţie se încadrează în demersul nostru continuu de susţinere a rolului educativ al parcului nostru şi de promovare a descoperirilor comunităţii ştiinţifice din România“, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

Crater de şase metri

Meteoritul prezentat în parc are o dimensiune extrem de rară pentru că majoritatea meteoriţilor care intră în atmosfera noastră se dezintegrează complet până la contactul cu scoarţa terestră. Exponatul are amenajat un loc special de prezentare în parc, în interiorul unui crater de 6 metri, care simulează momentul impactului şi este de asemenea înconjurat de reproduceri virtuale ale evenimentului.

„Cel mai probabil meteoritul avea câteva tone atunci când a intrat în atmosfera noastră. Estimăm că a căzut la Suceag în 1992 şi a fost mai apoi colectat în 2012. Dimensiunea sa îl face un exponat extrem de rar şi un obiect nepreţuit de studiu ştiinţific“, a adăugat profesorul Dan Grigorescu de la Universitatea Bucureşti.

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetăţii, în apropiere de Cetatea Râşnov. Pe lângă un traseu impresionant cu 50 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D, traseu de aventură, labirint laser, expoziţii unicat şi multe alte zone interactive.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite