Un gardian de la Penitenciarul Codlea a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Bărbatul nu era la prima abatere

Un gardian de la Penitenciarul Codlea a fost trimis în judecată pentru luare
de mită. Bărbatul nu era la prima abatere

Penitenciarul Codlea a făcut obiectul mai multor anchete de-a lungul anilor. FOTOArhivă.

Inculpatul este acuzat că a primit de la un investigator sub acoperire, 200 de Euro şi pachete cu telefoane mobile şi parfumuri pe care le-a dus unor deţinuţi trecând, fără nicio piedică, prin punctele de control.

Bărbatul a intrat în vizorul anchetatorilor după ce a fost denunţat de rudele unui deţinut. Se pare că agentul ar fi cerut bani pentru a introduce în penitenciar mai multe telefoane mobile.

„În data de 25.02.2013, agent şef de penitenciare Văcariu Marius Ioan a fost ridicat pentru cercetări de către organele de poliţie,  fiind învinuit pentru  infracţiunea de luare de mită, fiind dispusă reţinerea sa pentru 24 de ore. Prin adresa Tribunalului Braşov din 25.02.2013, Penitenciarului Codea i s-a comunicat faptul că, împotriva sus numitului a fost începută urmărirea penală. Agentul a fost pus la dispoziţia organelor de cercetare penală“, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Codlea.

Agentul şef Văcăriu Marius are o vechime în sistemul pentenciar de 14 ani, fiind sancţionat disciplinar de şapte ori pentru diverse abateri disciplinare în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Penitenciarul Codlea a mai fost zguduit de un scandal în martie anul trecut când patru ofiţeri au fost reţinuţi după ce au falsificat mai multe documente pentru a ascunde agresarea unui deţinut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: