Un drum din România a fost inclus de „The Guardian“ într-un top al celor mai frumoase trasee de străbătut cu maşina

Un drum din România a fost inclus de „The Guardian“ într-un
top al celor mai frumoase trasee de străbătut cu maşina

FOTO Mircea Vergheleţ

Jurnaliştii cotidianului britanic „The Guardian“ au realizat o listă de zece drumuri încântătoare, perfecte pentru excursii. Lista a fost întocmită în funcţie de propunerile cititorilor ziarului, iar printre propuneri a fost şi o zonă din România. Cititorii „The Guardian“ au fost încântaţi pe peisajele montane, dar şi de faptul că în România se pot vedea urşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnaliştii de la „The Guardian“ au inclus România într-un top 10 al celor mai frumoase drumuri de străbătut cu maşina, la propunerea cititorilor ziarului. Drumul de la Bucureşti spre Braşov şi Sighişoara, dar şi peisajele din Piatra Craiului au fost descrise ca fiind superbe de Sam Wallis. În top au mai fost incluse drumuri din Statele Unite, Chile, Muntenegru, Islanda, Rusia, India, Australia sau Spania.

„Drumul de la Bucureşti pe DN 1 spre Braşov şi Sighişoara este extraordinar. Puteţi vedea Munţii Carpaţi (n.r. Munţii Bucegi şi Făgăraş), iar cea mai mare parte a drumului este înconjurată de păduri dese şi piscuri ale munţilor. Aici puteţi vedea urşi şi lupi, puteţi remarca mai multe castele, dar şi cai şi căruţe“, notează cititorul Sam Wallis pentru The Guardian.

Pe lângă călătoria cu maşina, e recomandată şi o oprire în Parcul Naţional Piatra Craiului, care oferă privelişti superbe şi multă relaxare. Turiştii sunt îndrumaţi să încerce produsele tradiţionale făcute în casă, printre care şi vinul. 

 
Foto

Parcul Naţional Piatra Craiului se întinde pe o suprafaţă de 36 de hectare pe teritoriul judeţelor Braşov şi Argeş şi are tot ce trebuie pentru a stârni curiozitatea exploratorilor. Turiştii care vor să exploreze Parcul Naţional Piatra Craiului trebuie să plătească un bilet de intrare simbolic de 5 lei, valabil pentru 7 zile.

O expediţie în Piatra Craiului trebuie să înceapă obligatoriu în Prăpastiile Zărneştiului. Este o drumeţie de câţiva kilometri, însă traseul este accesibil oricui. Zona este celebră pentru peisajele pe care le oferă. Frumuseţea şi sălbăticia locului au făcut ca Prăpăstiile Zărneştiului să ajungă şi platou de filmare. Aici s-au înfruntat Mărgelatul şi trupele arnăuţilor în „Drumul Oaselor“ şi tot aici s-au filmat şi scene din „Cold Mountain“.

Zona a fost platou de filmare şi pentru un videoclip al trupei Rammstein. Prăpăstiile sunt un defileu străjuit de stânci înalte şi străbătut de un drum şerpuit. În unele zone, stâncile de pe cele două laturi ale drumului par că se ating, fapt care face plimbarea să fie una spectaculoasă.

Dacă afară este soare, se produce un fel de joc de lumini între stânci şi razele soarelui care este extraordinar de privit. Prăpăstiile Zărneştiului sunt iubite şi de amatorii de alpinism şi escaladă. Zeci de trasee sunt amenajate în pereţii defileului. Cel mai lung are 115 metri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: