Un cunoscut chirurg a fost condamnat pentru ucidere din culpă, la cinci ani de la decesul unui pacient. Omul a fost ţinut două zile pe calmante în loc să fie operat

Un cunoscut chirurg a fost condamnat pentru ucidere din culpă, la cinci
ani de la decesul unui pacient. Omul a fost ţinut două zile pe calmante în loc să fie operat

Pacientul a decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov

Medicul Alexandru Moldovean a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă după ce un pacient a decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov după ce a fost ţinut două zile doar pe analgezice. Medicul şi spitalul trebuie să plătească şi daune de 30.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pacientul a decedat acum cinci ani. În aprilie 2012 un bărbat de 46 de ani s-a prezentat la urgenţă cu dureri abdominale insuportabile. A fost diagnosticat în UPU cu abdomen acut şi trimis pe Secţia de Chirurgie III un era medicul Alexandru Moldovean. Pacientul nu a fost operat imediat şi a fost ţinut două zile doar cu analgezice. În final, când starea sa s-a agravat a fost dus în sala de operaţie, dar a fost prea târziu. S-a aflat atunci că pacientul suferise un infarct abdominal, o afecţiune extreme de gravă care necesita intervenţie chirurgicală de urgenţă.

Familia bărbatului a dat în judecată spitalul şi pe medicul Alexandru Moldovean şi a depus şi plângere penală. Medicul a fost judecat pentru ucidere din culpă. În primă instanţă, Judecătoria Braşov l-a achitat anul trecut pe chirurg. Curtea de Apel Braşov a anulat însă sentinţa şi l-a condamnat pe Alexandru Moldovean la doi ani de închisoare cu suspendare şi plata, în solidar cu spitalul, a unor daune morale de 30.000 de euro. Sentinţa Curţii de Apel Braşov esre definitivă.

 

„Cu aplicarea art. 5 Cod penal În baza art. 178 al. 2 Codul penal din 1969 condamnă inculpatul Moldovean Alexandru la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În baza art. 81 Codul penal din 1969 suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani… În baza art. 25 alin. 1, 397 Cod procedură penală rap. la art. 1349 Cod civil admite în parte acţiunile civile formulate în cauză de părţile civile Chivari Cornelia şi Chivari Sebastian Cătălin. În baza art. 1357, 1373 Cod civil şi art. 1382 Cod civil obligă inculpatul Moldovean Alexandru, în solidar cu partea responsabilă civilmente Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, la plata către partea civilă Chivari Cornelia a sumei de 20.000 euro cu titlu de daune morale, respingând restul pretenţiilor. În baza art. 1357, 1373 Cod civil şi art. 1382 Cod civil obligă inculpatul Moldovean Alexandru, în solidar cu partea responsabilă civilmente Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, la plata către partea civilă Chivari Sebastian Corneliu a sumei de 10.000 euro cu titlu de daune morale, respingând restul pretenţiilor“, se arată în sentinţa Curţii de Apel Braşov.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările